24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Fanteziştii” Rareş Vădana şi Tea Neculae s-au calificat la două Mondiale: standard şi latino
„Fanteziştii” Rareş Vădana şi Tea Neculae s-au calificat la două Mondiale: standard şi latino

Odată cu sosirea primăverii au început şi marile confruntări în lumea dansului sportiv. Ca în fiecare an, primul weekend al lunii martie este dedicat în totalitate Campionatelor Naţionale pe secţiuni de dans. Anul acesta, organizatorii - Federaţia Română de Dans Sportiv - au ales oraşul Braşov, unde să se poată ajunge comod din toate colţurile ţării. Sala sporturilor Dumitru Popescu Colibaşi a fost o gazdă ospitalieră, îmbrăcată în straie de sărbătoare, aşa cum îi stă bine unei gazde care organizează un astfel de eveniment. În urma rezultatelor obţinute în cele două zile de concurs, s-au stabilit perechile care vor participa la Europenele şi Mondialele celor două secţiuni precum şi sportivii care vor face parte din loturile Naţionale lărgite. Au fost invitaţi 20 de arbitri din tot atâtea ţări (Anglia, Africa de Sud, Italia, Germania, Spania, Rusia, Austria, Polonia, Olanda, SUA, Danemarca, Estonia etc.) din care 11 au arbitrat prin rotaţie la fiecare categorie de vârstă, începând cu 6-9 ani şi terminând cu categoria seniorilor 2 (45-54 ani).
Peste 500 de sportivi au luptat în cele două zile de concurs pentru stabilirea ierarhiilor la toate categoriile de vârstă şi obţinerea biletelor de avion pentru Europene şi Mondiale. De la acest eveniment nu puteau să lipsească dansatorii gălăţeni, drept pentru care CSM Galaţi a aruncat în luptă artileria grea, prin cei mai valoroşi 7 sportivi care au reuşit la finele competiţiei să obţină un titlul de Campioni Naţionali, un titlul de Vicecampioni Naţionali şi, implicit, calificarea la două Campionate Mondiale, o medalie de bronz, 2 locuri IV şi o pereche care a ajuns până în semifinale. S-au „cocoţat” pe cea mai înaltă treaptă a podiumului devenind Campioni Naţionali junior 2 secţiunea latino şi pe cea de-a doua treaptă devenind Vicecampioni Naţionali secţiunea standard, perechea Rareş Vădana - Tea Neculae. Medalia de bronz a revenit lui Mihai Paraschiv la adulţi latino, iar cele 2 locuri 4 au fost obţinute de perechea Cosmin Lupoaie-Mitzura Pentiuc, la tineret ambele secţiuni, iar Rareş Constantin - Daria Ichim au atins semifinalele competiţiilor de standard şi latino la junior 2.
„Rezultate peste aşteptări la acest Campionat Naţional. Am plecat de acasă cu gândul la o calificare pentru Mondiale şi, iată, că a apărut surpriza pe care ne-au oferit-o Rareş cu Tea şi astfel în luna octombrie vom fi prezenţi la Ankara pentru Mondialul de latino, iar în decembrie, la Riga, pentru cel de standard. Foarte bine s-au prezentat toţi fanteziştii pe care-i antrenez începând cu Rareş şi Daria care şi-au depăşit condiţia şi au ajuns în semifinale, continuând cu Cosmin şi Mitzura, care după şase luni de când dansează împreună au «şters» podiumul, iar Mihai a fost la o treaptă de calificare la Europenele şi Mondialele de latino. Un rol important în obţinerea acestor rezultate îl joacă Marian Adam, cel care susţine dansul sportiv gălăţean pe cele mai înalte trepte ale succesului”, ne-a declarat antrenorul perechilor gălăţene, Andreea Adam.


Articole înrudite