Mii de gălăţeni şi brăileni au participat la slujba Bobotezei (FOTO/VIDEO) Recomandat

Luni, 06 Ianuarie 2020 16:16
Publicat în Comunitate

Mii de gălăţeni şi brăileni s-au adunat, astăzi, luni, 06 ianuarie 2020, pe faleza Dunării din cele două oraşe port pentru a participa la slujba Bobotezei, de sfinţire a apelor, slujbă ţinută în ambele oraşe de arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun.

Prima oară, slujba Bobotezei a fost ţinută la Brăila, unde, pe lângă sfinţirea apelor, cinci bărbaţi curajoşi s-au aruncat în apele fluviului după Crucea aruncată de arhiepiscopul Casian Crăciun. Crucea a fost prinsă de brăileanul Daniel Nichiţeanu care este la a treia reuşită. „Am 30 de ani şi am mai sărit după Cruce de zece ori până acum, dar acum am prins-o, iar. Este a treia oară când prind Crucea Bobotezei. De fiecare dată îmi aduce sănătate, împliniri şi noroc în casă“, a mărturisit bărbatul.

Apoi, pe faleza Dunării din Galaţi, tot arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun, a ţinut slujba de sfinţire a apelor, apoi a aruncat în apele fluviului Crucea Bobotezei. Nouă gălăţeni s-au încumetat să intre în cursă, iar Crucea a prins-o Ionel Bolea. „Este prima oară când prind Crucea. Nu muncesc acum, dar dacă am prins Crucea, sigur voi găsi de lucru. Am 36 de ani şi doi copii, nu m-am antrenat deloc pentru săritura în Dunăre“, povestea bărbatul care speră că după ce a muncit ca agent de pază sau ca muncitor în fabrici din Braşov sau Bistriţa, acum că a prins Crucea, asta îl va ajuta să primească un loc de muncă şi în oraşul natal.

La Galaţi, mulţimea s-a dovedit a fi nerăbdătoare să pună mâna pe agheasmă, aşa că, la început, oamenii s-au îmbulzit şi jandarmii au fost nevoiţi să îi calmeze si să îi oprească.

FOTO/VIDEO mai jos!

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu