Ministerul Apărării Naţionale recrutează la Galaţi Recomandat

Luni, 10 Februarie 2020 13:53
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Galaţi activităţi de recrutare a tinerilor (băieţi şi fete), absolvenţi ai învăţământului gimnazial cu certificat de absolvire, liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenţi ai învăţământului gimnazial şi liceal, în vederea şcolarizării în instituţiile militare de învăţământ. Astfel, pentru anul de învăţământ 2020/2021, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor gălăţeni cu o ofertă educaţională generoasă:

600 locuri pentru învăţământul liceal militar, alcătuit din 5 colegii naţionale militare:
1. Colegiul naţional militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza, judeţul Prahova - 120 locuri;
2. Colegiul naţional militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia, judeţul Alba - 120 locuri;
3. Colegiul naţional militar „Ştefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc - 120 locuri;
4. Colegiul naţional militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova, judeţul Dolj - 120 locuri;
5. Colegiul naţional militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanţa, judeţul Constanţa - 120 locuri.
Se primesc candidaţi care sunt înmatriculaţi în clasa a VIII-a, care fac dovada promovării evaluării/testelor naţionale şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an. Termenul limită de înscriere a candidaţilor este 14.02.2020.

531 locuri pentru învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari, alcătuit din 4 şcoli militare:
1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti - 169 locuri;
2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Sat Boboc, judeţul Buzău - 129 locuri;
3. Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Constanţa - 101 locuri;
4. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică, Sibiu - 132 locuri.
Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani împliniţi în cursul acestui an. Termenul limită de înscriere a candidaţilor este: 10.04.2020 - pentru Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” şi Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”; 24.04.2020 - pentru Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” şi Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică.

481 locuri pentru învăţământul postliceal militar de formare a subofiţerilor, alcătuit din 3 şcoli militare:
1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti - 253 locuri;
2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Sat Boboc, judeţul Buzău - 130 locuri;
3. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică, Sibiu - 98 locuri.
Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani împliniţi în cursul acestui an. Termenul limită de înscriere a candidaţilor este: 15.04.2020 - pentru Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”; 24.04.2020 - pentru Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”; 08.05.2020 - pentru Şcoala Militară de Maiştri Militari Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică.

615 locuri pentru învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor alcătuit din:
1. Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu - 208 locuri;
2. Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă", Braşov - 99 locuri;
3. Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa - 98 locuri;
4. Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, Bucureşti - 148 locuri;
5. Institutul Medico - Militar, Bucureşti - 30 locuri şi Târgu Mureş - 15 locuri;
6. Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti - 7 locuri;
7. Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” , Bucureşti - 10 locuri.
Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 26 de ani/24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul acestui an. Termenul limită de înscriere a candidaţilor este: 20.03.2020 - pentru Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă“, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” şi Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”; 27.03.2020 - pentru Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” şi Institutul Medico - Militar; 03.04.2020 - pentru Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” şi Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ. Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape: prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Galaţi; susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare - Constanţa; efectuarea unui examen medical la o unitate sanitară militară (Spitalul Militar Galaţi); definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Galaţi; participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ.

Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Galaţi, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Galaţi, situat în Galaţi strada Cerealelor, nr. 2, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30 - 16.30, marţi între orele 10.30 - 18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefonul 0236/497.031.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu