19 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Modernizări cu bani europeni, finalizate la 3 blocuri din Galaţi
Modernizări cu bani europeni, finalizate la 3 blocuri din Galaţi

Primăria municipiului Galaţi informează că blocurile G2 şi G3 din cartierul Ţiglina 2 şi blocul C6C din cartierul I.C. Frimu au fost modernizate, în cadrul unui proiect cu fonduri europene.
Principalele lucrări de intervenţie au vizat izolarea termică exterioară, schimbarea integrală a elementelor vechi de tâmplărie cu profile PVC şi geam termoizolator triplu. De asemenea, s-au executat lucrări de izolare a conductelor de agent termic, de schimbare a corpurilor de iluminat cu lămpi economice şi senzori de mişcare, s-a refăcut stratul de acoperire cu beton al armăturilor de la planşeul peste subsol, s-au instalat noi sisteme de ventilare a subsolului, precum şi rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi etc. În urma unei expertize, s-au executat şi lucrări suplimentare necesare care au vizat copertinele ce nu mai prezentau siguranţă la blocurile G2 şi G3.
Valoarea lucrărilor este de circa 6.695.298,51 lei cu TVA.
Obiectivul general al proiectului a fost îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor ceea ce conduce la reducerea consumului de energie şi a emisiilor de CO2 cu peste 50%.
Proiectul „Creşterea performanţei energetice la blocurile de locuinţe: Bloc G2 - aferent Asociaţiei de Proprietari nr. 283, Bloc G3 - aferent Asociaţiei de Proprietari nr. 283 şi Bloc C6C - aferent Asociaţiei de Proprietari nr. 271, din Municipiul Galaţi” a beneficiat de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1. Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor; Operaţiunea A – clădiri rezidenţiale, transmite Compartimentul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.


Articole înrudite