03 OCTOMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci organizează Şcoala de vară „Istorie şi identitate românească”
Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci organizează Şcoala de vară „Istorie şi identitate românească”

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci organizează, în perioada 01 - 03 septembrie 2021, Şcoala de vară „Istorie şi identitate românească”, în intervalul ora 10.00 - 16.00. Vor participa profesori universitari şi membri ai Academiei Române - Filiala Iaşi.
„Secolul XXI, cu modificările sale majore în chestiuni de tehnologie şi comunicare şi cu propuneri de noi metode în ştiinţele educaţiei, a schimbat foarte mult modul în care tânăra generaţie îşi însuşeşte idei, principii, cunoştinţe şi valori. Accesul mult mai facil la informaţiile culturale, posibilitatea de a descoperi rapid detalii care sunt dincolo de programele şcolare, lărgirea orizontului de cunoaştere către idei seducătoare, venite din diferite domenii, pot aduce foarte multe beneficii şi pot contribui la maturizarea intelectuală a tinerilor de azi. Pe de altă parte, însă, ideile, cunoştinţele şi detaliile preluate necritic, fără a fi explicat şi detaliate, pot duce la confuzie şi mixaje culturale cu efecte nebuloase. Tocmai de aceea, identificarea, înţelegerea şi cunoaşterea deplină a valorilor româneşti poate fi un mare câştig pentru tineri şi îi poate pregăti pentru impactul cu lumea largă“, transmite muzeul tecucean.
Programul se va desfăşura pe perioada a trei zile, 01 - 03 septembrie 2021, în intervalul orar 10.00 - 16.00, cu o pauză între orele 12.00 - 13.00. Vor fi susţinute şase cursuri de către lectori. Intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile şi se adresează publicului larg. Sunt disponibile 60 de locuri. Înscrierile se fac până la data 30.08.2021, şi pot fi transmise pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la numărul de telefon 0236/811.672.

Articole înrudite