×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 296

Nereguli mari în cantinele spitalelor

 
Marți, 24 Decembrie 2013 02:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au constatat o serie de nereguli în urma verificărilor efectuate în prima jumătate a acestei luni la cantinele şcolilor şi spitalelor. Conform informaţiilor furnizate de Carmen Tudor, comisar şef adjunct al CJPC, abaterile au fost sancţionate prin aplicarea a două amenzi în valoare de 16.000 lei şi 7 avertismente. Printre abaterile depistate se numără neinformarea consumatorilor, lipsa igienei sau folosirea de alimente neconforme la prepararea hranei.
La una dintre unităţile spitaliceşti verificate, personalul utiliza, pentru transportul alimentelor lichide din bucătărie spre saloanele bolnavilor, găleţi cu tabla emailată ce aveau părţi cu emailul deteriorat sau chiar care prezentau urme de rugină. Comisarii au întâlnit o situaţie similară la un colegiu din Galaţi, unde aproape jumătate din tăvile de plastic cu care se transportau farfuriile erau deteriorate şi 10% din husele scaunelor erau murdare. Ba mai mult decât atât, la 7 dintre cele 10 unităţi verificate au fost găsite produse expirate sau cu informaţii netraduse în limba română, carne alterată, carne neetichetată sau care avea două termene de valabilitate (unul fiind depăşit). Unele cantine foloseau sarea neiodată la prepararea hranei, aspect interzis.
Nici în privinţa informării consumatorilor, unităţile verificate nu au stat mai bine - meniul zilnic nu era afişat sau nu era avizat de un cadru medical; în alte cazuri pacienţii primeau margarină, în loc de unt, aşa cum li se promitea. De asemenea, CJPC a depistat lipsa verificării metrologice a mijloacelor de măsurare şi control adecvate la două dintre cantinele controlate.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu