O nouă acţiune de donare de sânge a preoţilor şi tinerilor tecuceni Recomandat

Luni, 07 Iunie 2021 14:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce la mijlocul lunii mai, 45 de preoţi şi credincioşi din Tecuci au donat sânge pentru persoanele aflate în suferinţă în spitale, de această dată, împreună cu preoţii tecuceni au fost la donare 35 de tineri voluntari din cadrul Ligii Tineretului Creştin Ortodox din Tecuci.

„Nevoia acută de sânge din unităţile medicale i-a determinat pe preoţii şi credincioşii din protopopiatul Tecuci să se mobilizeze pentru a doua oară în mai puţin de o lună de zile pentru donarea sânge. Activitatea de astăzi face parte din Campania «Donează sânge, salvează o viaţă!», derulată de Patriarhia Română încă din anul 2014 şi intensificată în contextul medical şi epidemiologic actual prin care trece societatea românească. De la începutul acestei campanii umanitare, la îndemnul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, foarte mulţi slujitori ai sfintelor altare împreună cu tineri şi numeroşi credincioşi din Eparhia Dunării de Jos au donat sânge, mulţi dintre aceştia devenind donatori permanenţi. Cu mare bucurie şi plini de entuziasm, 35 de tineri voluntari din cadrul LTCOR, filiala  Tecuci, s-au deplasat de dimineaţă la Galaţi, pentru a dona sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină. Demersul tinerilor de a se implica în această acţiune umanitară a fost sprijinit ca de fiecare dată de Protoieria Tecuci, prin exemplul preoţilor participanţi la donare şi prin asigurarea transportului de la Tecuci la Galaţi. Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Transfuzie Sanguină - Galaţi“, precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Campania de donare de sânge organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos a fost organizată şi în contextul apropierii Zilei mondiale a donatorului de sânge, sărbătorită în data de 14 iunie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu