Pachete cu produse de igienă pentru sănătate orală distribuite copiilor din Lieşti şi Bereşti-Meria Recomandat

Sâmbătă, 31 Octombrie 2020 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

650 de copii, elevi ai instituţiilor de învăţământ din comuna Lieşti din judeţul Galaţi, au primit câte un pachet cu produse de profilaxie pentru sănătate orală, care conţine pastă de dinţi, periuţă de dinţi, un document informativ pentru părinţi cu lista drepturilor copiilor la servicii de asistenţă stomatologică gratuită şi lista cabinetelor partenere şi cartea educaţională „Povestea lui Mofturos: ghid de nutriţie povestit“, în cadrul unei acţiuni pentru profilaxie orală derulată de Asociaţia „Merci Charity Boutique“ şi Rompetrol pentru a continua acţiunile de prevenţie pentru sănătate orală în comunităţi rurale. Pe lângă aceştia, încă 341 de copii din comuna Bereşti-Meria, comună cu zece sate, au beneficiat de aceleaşi pachete de profilaxie.

Asociaţia urmează să programeze în luna noiembrie un webinar pentru sănătate orală pentru copiii din cele două comune cu participarea unuia dintre medicii dentişti voluntari ai asociaţiei, pentru a prezenta copiilor ce înseamnă un periaj dentar corect şi pentru a răspunde întrebărilor copiilor legate de dantură şi de periaj.

„În cele două comune, conform site-ului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi, nu există niciun cabinet stomatologic în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate unde copiii ar putea primi profilaxie şi tratament stomatologic gratuit, din acest motiv părinţii fiind nevoiţi să se deplaseze cu copiii într-o altă localitate dacă doresc să beneficieze de dreptul copilului lor la tratament stomatologic gratuit. În mod normal, echipa ar fi asigurat şi tratament stomatologic în cabinetul stomatologic mobil al asociaţiei, în mod gratuit copiilor, dar din cauza pandemiei COVID-19, acţiunea de tratament este momentan suspendată“, precizează reprezentanţii Asociaţiei „Merci Charity Boutique“.

Acţiunea din cele două comune gălăţene face parte dintr-un proiect de asistenţă stomatologică pentru 40 comunităţi rurale derulat de asociaţie în parteneriat cu Rompetrol. În lunile septembrie şi octombrie, echipa asociaţiei a distribuit pachete cu produse pentru igienă orală la 2.023 de copii din 22 sate din judeţele Constanţa, Prahova şi Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu