Peste 100 de gălăţeni ajutaţi de bibliotecari să se înregistreze pe #ROVACCINARE şi Ghişeul.ro Recomandat

Miercuri, 27 Ianuarie 2021 13:01
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la începutul săptămânii trecute, de când Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia“ şi Consiliul Judeţean Galaţi şi-au arătat disponibilitatea de a-i sprijini pe gălăţeni să utilizeze platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 şi Ghişeul.ro, peste 100 de persoane au beneficiat de sprijinul bibliotecarilor din cadrul compartimentelor Referinţe electronice/internet de la sediul central şi filialele implicate în acest proiect.

(Citeşte şi Bibliotecarii programează gălăţenii la vaccinare (FOTO))

Cele peste 100 de persoane au cerut sprijinul bibliotecarilor pentru a se înregistra pe #ROVACCINARE - platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, pentru a parcurge paşii pentru programarea vaccinării (atunci când aceasta a fost posibilă), pentru a-şi face cont pe platforma Ghişeul.ro în scopul efectuării de plăţi şi/sau obţinerii de informaţii cu privire la cuantumul impozitelor şi a taxelor locale sau a accesa alte servicii disponibile prin intermediul internetului (cum ar fi programarea online pentru eliberarea cărţii de identitate, crearea de conturi şi plata utilităţilor etc.).

Exemplul Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia“ a fost urmat şi de alte biblioteci din ţară, care au cerut asistenţă şi sfaturi de la colegii lor din Galaţi.

Serviciile disponibile la sediul central şi la filialele bibliotecii sunt oferite în condiţii de siguranţă, în conformitate cu situaţia actuală, pentru asigurarea condiţiilor de distanţare fizică fiind necesară în prealabil o programare la unul dintre numerele de telefon:
- 0236411037 / int. 132 - Oficiul Referinţe electronice/Internet, sediul Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia“;
- 0336102037 / 0737042201 - Filiala Nr. 1 „Costache Negri“ (Ţiglina I);
- 0336100009 / 0737042202 - Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea“ (Micro 40);
- 0336100095 - Filiala Nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu“ (Micro 20).

„Proiectul dedicat comunităţii gălăţene va continua. Bibliotecarii îi vor sprijini, mai departe, pe toţi cei care le vor solicita ajutorul şi le vor oferi asistenţa necesară pentru a utiliza cele două platforme, dar şi alte servicii online, în funcţie de nevoile fiecărei persoane“, precizează conducerea Bibliotecii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu