Piesele cheie pentru o iarnă chic Recomandat

Joi, 10 Octombrie 2019 11:08
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă sezonul rece se apropie, asta nu înseamnă că trebuie să facem un compromis în materie de stil. Multe doamne consideră că iarna este destul de greu să compună ținute interesante datorită faptului că temperaturile scăzute le limitează când aleg piesele vestimentare. Acest lucru este parțial adevărat, însă secretul stă în alegerea pieselor de bază și a accesoriilor.

Dacă aspectul funcțional al unei ținute a fost îndeplinit, în cazul de față fiind vorba de protecția împotriva temperaturilor scăzute, al doilea pas ar fi asocierea de piese, texturi și accesorii care să o scoată în evidență.

Paltoane de stofă

Paltoanele din stofă sunt ideale pentru vremea rece. Țin de cald și dau o notă de eleganță întregii ținute. De la cele scurte cambrate, la cele lungi cu peplum în talie, toate reușesc să întregească un look dacă sunt alese în mod corect.

Când alegeți o astfel de piesă vestimentară, trebuie să aveți în vedere forma siluetei, înălțimea și stilul personal. Femeile scunde trebuie să aleagă un model potrivit de lung pentru a nu părea și mai scunde.

Volumul trebuie deasemenea luat în vedere deoarece acesta poate distorsiona întreaga siluetă. Datorită faptului că materialul în sine este destul de gros, este indicat ca zona taliei să fie marcată cu o curea sau un cordon subțire pentru a crea un echilibru vizual. Paltoane damă elegante se găsesc într-o varietate mare de modele, însă este de preferat să se investească într-o piesă clasică, de calitate, care se poate purta ani la rândul.

Cizme lungi

Cele mai interesante alegeri în materie de încălțăminte, când vine vorba de o ținută potrivită pentru sezonul rece, sunt cizmele peste genunchi. În funcție de stilul fiecăreia și garderoba existentă,  se poate opta pentru cizme lungi cu șiret, cizme peste genunchi fără toc, cizme cu platformă sau chiar cizme cu toc înalt și subțire.

La fel ca și în cazul jachetelor, alegerea cizmelor trebuie făcută în concordanță cu silueta celei care le va purta. Pielea întoarsă poate crea impresia de volum mai mare decât pielea box care reflectă parțial lumina. Nuanțele închise sunt mai potrivite pentru femeile care nu au neapărat picioarele foarte subțiri.

Lungime cizmelor peste genunchi trebuie să fie potivite pentru înălțimea purtătoarei. Este indicat să se incerce diverse lungimi pentru a putea alege cea mai bună opțiune pentru fiecare caz. Ideal ar fi ca cizmele să creeze iluzia optică de alungire și subțiere a picioarelor și nu invers.

Accesoriile

Fie că vorbim de o eșarfă,  o pălărie, mănuși sau poate o geantă mai deosebită, accesoriile pot scoate orice ținută din anonimat. Se preferă accesoriile care au dublă funcție, atat funcțională și estetică. Din acest motiv multe femei preferă să se axeze pe produse confecționate din materiale de calitate, dar care au fie un imprimeu deosebit, fie ceva aplicații interesante sau detalii care le scot în evidență fără a încărca neapărat produsul.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/people-woman-beauty-cold-weather-2591531/

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu