13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Planul de urgenţă pentru iarnă e finalizat
Planul de urgenţă pentru iarnă e finalizat

Planul de urgenţă de intervenţie pentru iarna aceasta sună bine, cel puţin pe hârtie, dar în practică, situaţia drumurilor în cazul unor ninsori abundente este încă incertă deoarece Galaţiul nu a încheiat contractele cu firme pentru deszăpezirea drumurilor judeţene şi a celor naţionale. Licitaţia cu societăţile care vor deszăpezi drumurile judeţene va avea loc în data de 8 decembrie, conform spuselor lui Cornel Hamza, vicepreşedintele Consiliului Judeţului, care a mai menţionat că firma SC Vega 93 SRL va fi, până la 31 decembrie, cea care va interveni în cazul unor ninsori şi, „dacă nu ninge, nu se plăteşte”. Pe lângă aceste aspecte, sursa menţionată a mai precizat că, pentru licitaţie, s-a stabilit suma maximă de 300.000 lei.

De asemenea, situaţia nu e finalizată nici în cazul drumurilor naţionale. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Petrica Paţilea Crângan, a spus că abia la sfârşitul acestei luni va fi prezentată o imagine completă a situaţiei şi că, până în acest moment, nu deţine nicio informaţie cu privire la contractele pentru deszăpezirea drumurilor naţionale.

Comitetul Judeţean de Urgenţă a aprobat, în cadrul unei şedinţe care a avut loc la Prefectură, planul de măsuri pentru situaţii de urgenţă pentru perioada sezonului rece aferent perioadei 2013-2014. Conform raportului, temperaturile scăzute, căderile masive de zăpadă însoţite de viscol şi fenomenele meteo extreme reprezintă factorii de risc pentru judeţul Galaţi. Aceste aspecte necesită intervenţia instituţiilor din domeniul administraţiei publice locale şi a serviciilor publice deconcentrate. Planul menţionat anterior este menit să reglementeze modul de organizare a intervenţiilor în vederea combaterii poleiului şi a înzăpezirii drumurilor publice, pentru a asigura circulaţia pe drumuri în timpul iernii. Instituţiile şi organizaţiile implicate în acest proces au stabilit un plan bine pus la punct, în eventualitatea intervenirii în această iarnă.


Articole înrudite