18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Rechizite şi produse igienico-sanitare pentru copiii din localităţile inundate
Rechizite şi produse igienico-sanitare pentru copiii din localităţile inundate

Salvaţi Copiii a oferit ieri sprijin copiilor din localităţile Cudalbi, Pechea, Costache Negri şi Cuca afectate de inundaţiile din luna septembrie. 357 de copii au primit rechizite şcolare şi produse igienco-sanitare iar dispensarul medical din Cuca se va bucura de dotări noi. Biblioteca şcolară din Costache Negri a primit 600 de cărţi.

Echipa Salvaţi Copiii care a efectuat transportul cu donaţii a fost însoţită de Camelia Şucu, membră a Consiliului Director al organizaţiei Salvaţi Copiii.

Salvaţi Copiii s-a implicat de-a lungul anilor în situaţiile de urgenţă provocate de calamităţi naturale fiind mereu alături de familii şi copiii lor, ajutându-i să depăşească momentele dificile” a declarat Camelia Şucu.

În urma inundaţiilor severe din perioada 11-13 septembrie din judeţul Galaţi, Salvaţi Copiii a trimis o echipă de specialişti care a evaluat situaţia în 6 localităţi din judeţul Galati: Cudalbi, Pechea, Costache Negri, Cuca, Slobozia Conachi şi Cuza-Vodă.

Pentru a sprijini participarea şcolară a copiilor afectaţi de inundaţii din localităţile Cudalbi, Pechea, Costache Negri şi Cuca, Salvaţi Copiii a venit în sprijinul copiilor oferind rechizite şcolare. 357 copii, preşcolari şi elevi în clasele I-VIII au primit seturi de rechizite şcolare conţinând în principal ghiozdane, caiete, blocuri desen, penare, instrumente de scris şi de colorat, truse de geometrie. În plus, pentru cei mai mici copii, aflaţi la grădiniţă şi în clasa 0, au fost donate tăbliţe magnetice, jocuri, cărţi de colorat, cărţi cu poveşti, lipici, pensule, acuarele şi plastilină. De asemenea, copiii au primit şi produse igienice de bază: şampon, săpun, pastă şi periuţă de dinţi.

De la evenimentul tragic din luna septembrie s-a reuşit şi dotarea dispensarului din Cuca. Salvaţi Copiii a ajutat la reparaţiile cabinetului şi a achiziţionat obiecte de mobilier şi obiecte sanitare, cum sunt: medicamente, tensiometru, stetoscop, cântare, truse mici de chirurgie, termometre pentru copii etc. Valoarea intervenţiei şi donaţiei Salvaţi Copiii în aceste localităţi se ridică la suma de 57.200 Ron. Biblioteca şcolară din Costache Negri a primit o donaţie de peste 600 de cărţi – din care 400 cărţi noi şi peste 250 cărţi obţinute din donaţii de la elevi – literatura şcolară, manuale, culegeri şcolare.


Articole înrudite