Pompierii gălăţeni au fost vizitaţi de aproape 850 de elevi Recomandat

Vineri, 19 Aprilie 2019 17:17
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul programului “Şcoala Altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, aproape 850 de elevi şi preşcolari din cadrul unităţilor de învăţământ gălăţene au vizitat sediul salvatorilor gălăţeni, în perioada 15 – 19 aprilie 2019.

”Pregătirea elevilor şi cadrelor didactice în domeniul situaţiilor de urgenţă este o activitate aflată permanent în prim-planul preocupărilor ISU Galaţi. Valorificând potenţialul educaţiei non-formale, instituţia noastră îşi propune desfăşurarea unor activităţi interactive cu preşcolarii şi elevii, lecţii ce vivează capacitatea de lucru în echipă, încrederea în sine, activitatea de voluntariat, responsabilitatea, valori desprinse din experienţa pompierilor profesionişti şi complementare celor achiziţionate prin educaţia formală. Salvatorii gălăţeni i-au încântat pe invitaţi cu ateliere organizate tematic şi adaptate fiecărei categorii de vârstă: sesiuni de informare preventivă, ateliere care vizează însuşirea noţiunilor de bază în acordarea primului-ajutor calificat, dar şi ateliere de prezentare a tehnicii de intervenţie şi accesoriilor din dotare. Copiii ne-au ajutat să descoperim că, dincolo de obişnuiţa cu care folosim tehnica de stingere şi prim-ajutor, în jurul nostru se află ochi şi minţi curioase, la început de drum. Ei au nevoie de povestea şi entuziasmul nostru pentru a prinde curaj în propria aventură – primul pas către ceea ce îşi doresc'', a precizat lt. col. Eugen Chiriţă, ISU Galaţi.

Înscrierile grupelor de elevi se pot efectua pe bază de cerere scrisă, adresată de către cadrele didactice interesate, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi, din strada Mihai Bravu, nr.36, dar şi la adresa de e-mail: relatiipublice@isujgalati.ro. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu