14 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pregătire intensivă pentru noii poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi
Pregătire intensivă pentru noii poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi

Cei 54 de absolvenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina - promoţia noiembrie 2023, repartizaţi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi, au finalizat un stagiu intensiv de pregătire, axat pe aspecte teoretice, practice, adaptare şi integrare în muncă.

În perioada 11 - 28 decembrie 2023, agenţii de poliţie absolvenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina - promoţia noiembrie 2023, repartizaţi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi, au participat la un program de pregătire desfăşurat sub coordonarea instructorilor din cadrul Serviciului Pregătire Profesională.

Noii agenţi de poliţie aflaţi în perioada de tutelă profesională şi-au completat astfel cunoştinţele teoretice şi şi-au dezvoltat deprinderile practice pentru a acţiona în mod eficient, în situaţii simulate, pe baza unor scenarii concepute de ofiţerii instructori.

Pregătirea tinerilor poliţişti a fost desfăşurată în domeniul tragerii cu armamentul din dotare, pregătire fizică, autoapărare şi tactică poliţienească, urmând ca în perioada următoare să fie instruiţi cu privire la conducerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară.

În sala de curs, de sport şi la poligonul de tir, agenţii au învăţat tactici poliţieneşti, pentru a fi pregătiţi să interviul în soluţionarea unor cazuri ce pot apărea în activitatea de poliţie.

Un aspect esenţial al programului a fost componenta teoretică, care s-a axat pe modul de intervenţie a poliţiştilor. Această etapă asigură deprinderea cunoştinţelor şi abilităţi necesare pentru a răspunde eficient la cerinţele complexe ale muncii de poliţie.

Componenta Practică

O altă dimensiune importantă a pregătirii o reprezintă componenta practică, unde poliţiştii învaţă modul de folosire al armamentului şi mijloacelor din dotarea lor. Acest aspect contribuie la creşterea nivelului de siguranţă în comunitate şi la asigurarea unei intervenţii rapide şi eficiente.

Adaptare şi Integrare
 
Programul se distinge şi prin componenta de adaptare/integrare în specificul muncii de politie. Prin participarea la activităţi alături de poliţiştii din structurile unde sunt încadraţi, poliţiştii îşi dezvoltă abilităţile profesionale şi se integrează în comunitate. Acest stagiu de pregătire nu este doar o etapă în cariera tinerilor poliţişti, ci baza pe care îşi vor clădi parcursul profesional.

”Într-o lume în continuă schimbare, unde provocările sunt din ce în ce mai complexe, dobândirea cunoştinţelor, abilităţilor şi însuşirea valorilor şi responsabilităţilor specifice este o etapă extrem de importantă. La acest stagiu de pregătire, alături de instructorii Serviciului Pregătire Profesională Galaţi au participat şi poliţişti ale principalelor structuri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi”, a transmis IPJ Galaţi.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite