Premieră la Teatrul GULLIVER: Spectacolul „Vrăjitorul din Oz” Recomandat

Joi, 24 Iunie 2021 11:53
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Când totul începe cu încredere, sporeşte prin perseverenţă şi se desăvârşeşte cu dragoste, e rost de magie şi totul devine posibil. Iar lumea lui Oz, prefigurată în cel mai nou spectacol de la Teatrul „Gulliver”, întruchipează întocmai această nouă dimensiune a posibilului, a visurilor şi dorinţelor împlinite, prin încredere şi prin potenţialul propriu, transmit reprezentanţii teatrului de păpuşi gălăţean.
„Pornind de la una dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite poveşti, spectacolul «Vrăjitorul din Oz» impresionează prin vizualitate, dar şi prin forţa mesajului transmis. Astfel, dincolo de notorietatea textului, punerea în scenă a regizorului Dan Mirea, de la Teatrul «Gulliver», reclamă un mesaj plin de simbolism şi cu o puternică încărcătură educativă. Doroty nu este un personaj, este un simbol, iar lumea fantastică a lui Oz există în sufletul fiecăruia. «Vrăjitorul din Oz» este o învăţătură atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari. Nucleul spectacolului se construieşte pe ideea de dragoste şi încredere, de ataşament faţă de familie, faţă de aproape, faţă de adevăr, principii deosebit de importante şi relevante, în special pentru copii. Deşi păstrează firul narativ al poveştii, montarea de la Teatrul «Gulliver» se bucură de o multitudine de elemente de originalitate, de la conceptul regizoral, la conceptul scenografic. Şi, chiar dacă a reprezentat prima întâlnire a regizorului Dan Mirea cu scenograful Vlad Tănase, spectacolul «Vrăjitorul din Oz» a constituit un prilej de închegare a unei colaborări deosebit de fructuoase, bazată pe o complementaritate de excepţie, ce va continua, cu siguranţă, în cadrul altor proiecte viitoare. Totodată, colaborarea cu Teatrul «Gulliver» a reprezentat o reală bucurie. Deşi piesa nu este la prima montare, personalitatea artistică a colectivului «Gulliver» a determinat regândirea şi reinterpretarea conceptului regizoral al spectacolului, iar profesionalismul departamentului tehnic al teatrului a contribuit şi completat cu succes ansamblul poveştii. În plus, muzica originală semnată de Dan Mirea a întregit universul magic al lui Oz. Regizorul Dan Mirea susţine că atunci când creezi un spectacol, nu creezi din dorinţa de a arăta ceva, ci de a pune întrebări spectatorului. Astfel, «Vrăjitorul din Oz» îşi doreşte să adreseze întrebarea dacă lumea lui Oz poate face lumea noastră, în care trăim, o lume mai bună, atunci când credem în ea. Spectacolul «Vrăjitorul lui Oz» de la Teatrul «Gulliver» este un curcubeu de culoare, de încredere şi de dragoste”, se arată în comunicatul citat.
Biletele pentru spectacol se pot achiziţiona online, accesând link-ul http://bilete.teatrul-gulliver.ro sau www.teatrul-gulliver.ro, secţiunea PROGRAM – Cumpără bilete online. De asemenea, acestea se pot procura şi de la sediul teatrului, înainte de începerea reprezentaţiei, în limita locurilor disponibile. Preţul biletelor este de 12 lei pentru copii şi 15 lei pentru adulţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu