Problema irigaţiilor din judeţul Galaţi dezbătută la Consiliul Judeţean împreună cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii Recomandat

Vineri, 19 Aprilie 2019 17:56
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O dezbatere deosebit de interesantă pentru factorii din agricultura gălăţeană a avut loc la Consiliul Judeţean Galaţi, vineri, 19 aprilie 2019. Tema principală a evenimentului a fost „Stadiul implementării proiectelor aferente Submăsurii 4.3 – componenta infrastructura de irigaţii din judeţul Galaţi”, la discuţii fiind prezenţi, pe lângă preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, şi Daniel-Eugeniu Crunţeanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Maricel Floricel Dima, subsecretar de stat în MADR, Eugen Popescu, directorul general adjunct al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) şi Alexandru Sîntion, Marcel Lapoviţă şi Petru Bărceanu, aceştia fiind fiind reprezentanţii locali ai APIA, OJFIR şi ANIF.

”Programul Naţional de Irigaţii aproape a dublat suprafaţa agricola irigată in judeţul Galaţi. Acest lucru s-a intamplat deoarece programul prevede subvenţii la energia electrică şi costuri reduse la apa. In plus, asociatiile de udatori pot renova statii de punere sub presiune si pot achizitiona pompe, instalatii electrice sau utilaje de udat. Astfel, prin intermediul acestui program au fost redeschise mai multe canale de irigaţii”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Subsecretarul de stat, Floricel Dima, a ţinut să precizeze că Galaţiul este unul dintre cele mai importante judeţedin ţară pentru agricultură, iar dezvoltarea sistemului de irigaţii este prioritatea nr.1 în Ministerul Agriculturii, deoarece se doreşte să se ajungă la 2 milioane de hectare irigate până în anul 2020. Acesta a mai dat asigurări că odată cu aprobarea Legii 57, Ministerul Agriculturii va sprijini, începând cu 1 septembrie 2019, activitatea de practică în liceele cu profil agricol şi va facilita legătura elevilor cu exploataţiile cele mai reprezentantive din judeţ.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu