Procesul escroacei care cerea donaţii pentru copiii cu handicap imaginari va fi reluat

Vineri, 04 Noiembrie 2016 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de trei ani, în perioada 2005 - 2008, Maricica Ciobanu s-a recomandat pe oriunde s-a dus ca fiind preşedinta unei asociaţii umanitare, în numele căreia a cerut şi obţinut 101.828 de lei. Originară din oraşul Galaţi, femeia a reuşit să dea lovitura după ce a inventat o nouă escrocherie: strângerea de fonduri pentru ajutorarea copiilor cu diferite handicapuri sau operaţii. Scopul era cât se poate de nobil, dar a fost deturnat de Maricica Ciobanu doar pentru interesul său. Oamenii s-au sesizat în cele din urmă că este ceva în neregulă în toată această poveste şi au denunţat-o la Poliţie. Pe lista păcăliţilor se numără mai mulţi avocaţi cunoscuţi din Galaţi, cum ar fi Domnica Toader sau Florentin Fanaca, dar şi fostul Partid Conservator din Galaţi, Şantierul Naval Damen Galaţi, SC Real Grup SRL Galaţi, SC Arabesque SRL, Administraţia Pieţelor Galaţi şi SC Securitas WBC.

Prinsă în flagrant

În urma unui flagrant, poliţiştii au prins-o pe Maricica Ciobanu când cerea bani pentru un copil cu malformaţie, care nu exista în realitate. Audiată de procurori, femeia a recunoscut că a folosit banii pentru a-şi întreţine familia, compusă din 13 persoane. Oamenii legii au descoperit că femeia fusese evacuată de Primărie din locuinţa în care locuia cu chirie şi nimeni nu mai ştia unde se află.  
Judecătoria Galaţi a condamnat-o iniţial la 3 ani de închisoare cu executare şi a dispus confiscarea de la aceasta a 550 de euro şi 81.063 de lei, bani a căror returnare nu a mai fost cerută de păgubiţi şi care ar urma să fie confiscaţi în folosul statului. Curtea de Apel Galaţi a hotărât pe 27 octombrie ca prima instanţă să rejudece procesul, apreciind că nu a făcut suficiente demersuri pentru a afla adresa exactă a escroacei, iar aceasta nu a ştiut nimic de proces şi implicit nu şi-a putut face apărările pe care şi le-ar fi dorit.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu