Proiect nou privind sterilizarea câinilor

Joi, 23 Februarie 2017 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Local Galaţi doreşte să implementeze programul de sterilizare a câinilor de rasă comună şi metişi cu stăpân pe raza municipiului Galaţi care presupune executarea serviciilor de sterilizare a câinilor de rasă comună care au stăpân, prin metoda chirurgicală, ovariohisterectomie la femele şi orhidectomie la masculi.
Tratamentul postoperator se va realiza de către cabinetul medical veterinar contractant iar evoluţia animalului va fi supravegheată până la recuperea integrală. Toate materialele necesare trebuie asigurate de cabinetul medical veterinar, care trebuie să facă dovada deţinerii Certificatului de înregistare în registrul unic al cabinetelor medical veterinare precum şi a atestatului de liberă practică. Se va oferta tarif pentru sterilizare, mascul şi femelă, iar tariful final constă în media aritmetică dintre primele două, oferta câştigătoare fiind cea cu tariful cel mai mic.
Conform O.U.G 155/2001, persoanele fizice sau juridice, asociaţiile şi fundaţiile pentru protecţia animalelor care deţin câini de rasă comună sau metişii acestora au obligaţia să îi sterilizeze. Anul trecut consilierii locali au aprobat o hotărâre prin care taxele de sterilizare pentru familiile care deţin câini de rasă comună şi metişi fără microcip să fie subvenţionate 100% de la bugetul local tocmai pentru a reprezenta un ajutor în acest sens.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu