28 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pui de cucuvea salvat în Micro 39
Pui de cucuvea salvat în Micro 39

Intervenţie neobişnuită a pompierilor în cartierul gălăţean Micro 39. Un pui de pasăre, mai exact o cucuvea din familia bufniţelor, a fost salvat de pisicile care îl încolţiseră, după ce căzuse probabil din cuib. Norocul puiului a fost că a căzut exact lângă sediul de pompieri SMURD din cartier.
„Puiul de pasăre a fost salvat, cu ghilimelele de rigoare, după nişte eforturi conjugate ale turei de zi şi de noapte. La schimb de gardă, în faţa bazei noastre, am găsit un pui de bufniţă încolţit de pisici, pe care l-am luat cu greu, aş putea spune, a fost o intervenţie dificilă. El s-a speriat, a fugit, a intrat pe sub maşini, sunt maşini în zonă, şi l-am scos cu greu, era să intre pe la motor şi era şi mai greu”, a spus Horaţiu Caracaş, SMURD Galaţi.
Un pompier ieşit din tură a luat puiul şi l-a dus la Centrul de Reabilitare al Faunei Sălbatice din Focşani. Este vorba despre un centru care îşi propune să salveze animăluţele de genul acesta şi să le redea libertăţii. „Dacă nu are probleme de sănătate, urmează un program de reabilitare, asta înseamnă un program prin care animalul respectiv va fi învăţat să se descurce singur, după care este, bineînţeles, eliberat în natură”, a spus George Vlad, Centrul de Reabilitare al Faunei Sălbatice din Focşani.
Aceste păsări s-au adaptat în oraşe, spun biologii, şi chiar sunt utile, hrănindu-se se printre altele şi cu rozătoare. „Este vorba despre un pui de cucuvea, face parte din familia păsărilor de noapte popular denumite bufniţe. Probabil a căzut din cuibul pe care îl are încercând să ia primele lecţii de zbor. Ele sunt specii care s-au adaptat să trăiască pe lângă om, habitatul urban este şi pentru ele o casă, îşi găsesc cu uşurinţă adăpost”, a explicat Mihaela Cristescu, biolog, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galaţi. Cât despre cântecul păsărilor de noapte, acesta delimitează teritoriile masculului în sezonul împerecherii. *sursa foto: Facebook


Articole înrudite