05 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Recompense pentru cei care au sprijinit Poliţia Locală Galaţi
Recompense pentru cei care au sprijinit Poliţia Locală Galaţi

În cadrul Planului de măsuri – „Parcarea 2017”, în perioada februarie – iulie 2017, poliţiştii locali au aplicat un număr de 719 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 39.070 lei. În cele şase luni de derulare a Planului de măsuri – “Parcarea 2017”, cele mai multe amenzi, 449 la număr, au fost date pentru parcarea autovehiculului pe trotuar, pe spaţiul verde şi parcarea pe scuar, conducătorii auto în cauză fiind sancţionaţi în conformitate cu prevederile HCL 79/2002. De asemenea au mai fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor HCL 307/2006 (111 sancţiuni): auto expus la vânzare pe domeniul public, auto abandonat pe domeniul public, obstrucţionarea vizibilităţii indicatorului rutier, auto staţionat pe loc rezervat; încălcarea Legii 61/199; încălcarea OUG 195/2002 (76 sancţiuni); încălcarea prevederilor HCL 335/2014 (18 sancţiuni). Planul de măsuri – “Parcarea 2017” va continua la nivelul municipiului Galaţi până la sfârşitul anului 2017.

 „Estival 2017”

Referitor la cel de-al doilea plan de măsuri important care se derulează în acest an la nivelul Poliţiei Locale Galaţi, „Estival 2017”, de la începerea acestuia, pe data de 1 mai 2017, şi până în prezent, poliţiştii locali au aplicat un număr de 555 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 50.230 lei. Cele mai multe amenzi aplicate au fost date în baza Legii 61/1991, 289 la număr, pentru: consum de băuturi alcoolice în locuri neamenajate, tulburarea liniştii publice, proferare de injurii şi expresii jignitoare, gesturi obscene, provocare de scandal, refuz de legitimare. Totodată au mai fost aplicate amenzi şi pentru alte fapte încadrate la Legea 349/2002 (13 sancţiuni) - fumat în loc nepermis; HCL 79/2002 (232 sancţiuni), HCL 307 (15 sancţiuni), etc. În perioada analizată au fost constatate trei fapte cu caracter penal.

Planul de măsuri – “Estival 2017” se va desfăşura până în luna septembrie 2017, timp de cinci luni poliţiştii locali desfăşurând acţiuni specifice în diferite locaţii, la evenimente cu participarea unui public numeros, precum şi acolo unde este un aflux important de persoane, pe Faleza Inferioară şi Superioară, Grădina Publică, Parc Viva, Parc Mihai Eminescu, etc.

Se acţionează în cadrul acestui plan de măsuri pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, prin crearea unui sistem integrat de prevenire şi combatere a infracţionalităţii stradale şi în alte zone de interes operativ, precum şi adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

„Siguranţa 2017”

La nivelul Poliţiei Locale Galaţi Planul de măsuri „Siguranţa 2017”, a demarat pe data de 1 iunie şi se va încheia în luna decembrie. Acesta se derulează în special în apropierea unităţilor de învăţământ, dar şi în alte zone publice de interes operativ sau zone cu risc. 

Au fost constatate 24 de sancţiuni contravenţionale şi un număr de 14 fapte cu caracter penal, pentru care s-au întocmit actele procedurale în vederea continuării cercetărilor de către structurile abilitate. De menţionat că, în toată această perioadă poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă au fost prezenţi la toate dispozitivele de ordine publică şi au intervenit în sprijinul colegilor de la secţiile de Poliţie Locală.

„La nivelul Poliţiei Locale au fost implementate cele trei planuri de măsuri, având în vedere analiza situaţiei operative din municipiul Galaţi, în domeniile aflate în competenţa legală a acestei instituţii, respectiv în urma concluziilor rezultate din evaluarea sesizărilor, reclamaţiilor şi solicitărilor cetăţenilor. La terminarea acţiunilor planificate în cadrul celor trei planuri de măsuri, vom informa atât gălăţenii cât şi reprezentanţii Primăriei Municipiului Galaţi, în vederea luării celor mai eficiente măsuri de prevenire şi diminuare a cauzelor şi condiţiilor favorizatoare a faptelor constatate, cu precizarea că activităţi similare se vor desfăşura şi anul viitor. Pentru cetăţenii care au sprijinit Poliţia Locală Galaţi în aceste activităţi, ne-am gândit la anumite recompense, mai precis le vom oferi diplome de merit, şi conform legislaţiei în vigoare, vor putea deveni voluntari în cadrul Poliţiei Locale Galaţi”, a declarat Petrică Hahui, director general Poliţia Locală Galaţi. 


Articole înrudite