Se pot ridica tipizatele pentru ajutorul de căldură

 
Miercuri, 14 Octombrie 2015 11:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi aduce la cunoştinţa cetăţenilor interesaţi că, începând de joi, 15 octombrie, pot obţine formularele tipizate pentru acordarea ajutorului de căldură din sezonul rece 2015/2016. 

Cererile-declaraţie tip pentru ajutorul de căldură sunt disponibile în mai multe locuri, în funcţie de tipul de încălzire a locuinţei, după cum urmează: la asociaţiile de proprietari, pentru cei care locuiesc la bloc şi se încălzesc în sistem centralizat; la sediul Calorgal (strada Crizantemelor), pentru cei care locuiesc la casă şi sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare; la Comisia de acordare a ajutoarelor de încălzire a locuinţei din cadrul Primăriei municipiului Galaţi (strada Traian nr. 246, fostul Grup Şcolar ”Traian”), pentru cei care se încălzesc cu gaze naturale, energie electrică, combustibili petrolieri sau solizi. De asemenea, cererea-declaraţie tip poate fi descărcată gratuit de pe site-ul Primăriei.

De ajutoarele pentru încălzirea locuinţei pot beneficia familiile şi persoanele singure care se încălzesc în sistem centralizat şi ale căror venituri nete pe membru de familie sunt mai mici de 786 lei (în cazul familiilor) şi de 1.082 lei (pentru persoanele singure). În cazul consumatorilor care folosesc gaze naturale, energie electrică şi combustibili solizi ori petrolieri, venitul net lunar pe membru de familie nu trebuie să depăşească 615 lei. 

În cazul solicitării ajutoarelor pentru energia electrică, anchetele sociale se efectuează obligatoriu pentru toate situaţiile, în termen de 15 zile de la data înregistrării cererii, în vederea verificării sistemului de încălzire utilizat.

Documentele necesare şi informaţii suplimentare pot fi obţinute de la Comisia de acordare a ajutoarelor de încălzire a locuinţei din cadrul Primăriei municipiului Galaţi, situată pe strada Traian nr. 246, la numerele de telefon 0236.488.444, 0336.102.111 sau de pe site-ul  Primăriei. Programul de lucru cu publicul al Comisiei de acordare a ajutoarelor de încălzire a locuinţei din cadrul Primăriei municipiului Galaţi este de luni până joi, între orele 8.00 şi 16.00, iar vineri, între orele 8.00 şi 14.00. 

La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute.

Un titular are dreptul legal la un singur ajutor de încălzire, funcţie de tipul de încălzire a locuinţei (energie termică, gaze naturale, energie electrică sau lemne, combustibili) şi obligaţia de a comunica Primarului, prin depunerea unei noi declaraţii pe propria răspundere, orice modificare intervenită în componenţa familiei şi a veniturilor acesteia, în termen de 5 zile de la data modificării.

În situaţia în care familiile şi/sau persoanele singure îndeplinesc condiţiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei pe parcursul sezonului rece, stabilirea dreptului de ajutor pentru încălzirea locuinţei se face începând cu luna depunerii cererii, dacă solicitarea este depusă până pe 20 ale lunii. Cererile înregistrate după data de 20 a lunii, care îndeplinesc condiţiile legale, intră în plată în luna următoare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu