Şi-a făcut cadou de ziua ei şansa de a dona viaţă Recomandat

Vineri, 20 Noiembrie 2020 14:01
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Este vorba despre un tânăr cadru didactic al Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie a Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi, care la împlinerea a 36 de ani a donat plasmă hiperimună pentru a le da altora şansa la viaţă.

Luminiţa Iosif, cadru didactic al Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie a Universităţii „Dunărea de Jos din Galaţi“, s-a îmbolnăvit în octombrie cu noul coronavirus de la un contact din afara facultăţii, deoarece la Galaţi cursurile sunt doar online. Ştia că va face boală, ceea ce s-a şi întâmplat, dar a avut un oarecare noroc, nu a făcut o formă gravă. Acum, de ziua ei, vrea să întoarcă oarecum norocul pe care l-a avut când s-a vindecat şi donează plasmă hiperimună celor care au făcut forme grave ale bolii.

„Donez de ziua mea de naştere. Da, este cadoul pe care eu mi l-am făcut de ziua mea de naştere, dar până la urmă cadoul acesta este o necesitate pentru cei care, din păcate, sunt într-o situaţie destul de dificilă în spitalele din România, şi statisticile asta arată, şi sper că prin acest gest pe care l-am făcut, şi nu doar de ziua mea, să fie un îndemn şi pentru celelate persoane care au avut norocul să se vindece de COVID. Nu ştiu dacă putem să spunem despre vindecare totală, pentru că şi eu resimt urmări ale COVID-ului la nivelul sistemului muscular şi osos. Acolo sunt nişte elemente care rămân, în special oboseală destul de mare. Gestul meu de astăzi sper să fie un exemplu şi pentru colegii mei, studenţii mei, pentru colegii care s-au vindecat“, a spus Luminiţa Iosif.

Este prima oară la Centrul Regional de Transfuzii când un donator vrea să îşi facă cadou sieşi chiar şansa de a oferi altora viaţă în dar. De la o donare se recoltează trei pungi a 200 ml de plasmă, iar unui bolnav COVID îi este necesar minim una, aşa că Luminiţa ar putea salva trei vieţi.

„Am fost foarte impresionată şi consider că este un exemplu demn de urmat. Și-a făcut un cadou de ziua ei faptul că va ajuta alţi oameni şi mi se pare că sună minunat şi vreau să fie un exemplu“, a spus Camelia Stoichițescu, manager Centrul Regional de Transfuzii Galaţi.

Centrul de Transfuzii Galaţi este unul dintre cele cu număr mare de donări de plasmă hiperimună din ţară. Până acum, peste 140 de recoltări de plasmă s-au realizat la nivelul acestui centru din momentul în care s-a primit aparatul de plasmafereză care face posibilă recoltarea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu