14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
SP Ecosal: Campanie de colectare deșeuri electrice în municipiul Galați
SP Ecosal: Campanie de colectare deșeuri electrice în municipiul Galați

În perioada 1 – 30 aprilie 2023, locuitorii municipiului Galați sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului înconjurător prin colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice.

ECOTIC alături de partenerii săi, Primăria Municipiului Galați, Serviciul Public Ecosal Galați, Inspectoratul Școlar Județean Galați, Agenția de Mediu Galați și Apă Canal Galați SA, organizează o campanie de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice în municipiul Galați.

Conform studiului „Obiceiurile populației României cu privire la echipamentele electrice de mici dimensiuni”, dezvoltat de ECOTIC în 2022, 10,5% din echipamentele de mici dimensiuni analizate și care se află în casele românilor sunt păstrate chiar dacă sunt nefolosite sau stricate. Unul dintre principalele motive, invocat de 32% dintre respondenți, a fost necunoașterea modalităților de debarasare.

În acest context , ECOTIC, alături de partenerii săi, pune la dispoziția locuitorilor din Galați soluții de predare spre reciclare:

1) Predare la punctele municipale de colectare:

- Punct Verde – Drumul Viilor, nr. 1, de luni până sâmbată, între 8:00 – 16:00, duminică, 8:00 – 12:00;

- Strada Nufărului, nr. 24 – 26, de luni până vineri, între 6:00 – 14:00;

- Stația de sortare Barboși, de luni până vineri, între 7:00 – 15:00.

2) Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase. Comanda de preluarea se va face telefonic la numărul de telefon 0236312282.

! Pentru a încuraja comportamentul responsabil, organizatorii oferă premii. Fiecare persoană care predă 15 kg cumulate va primi un premiu instant.

Ne dorim să aducem conceptul de colectare separată a deșeurilor reciclabile cât mai aproape de cetățeni. Prin intermediul acestei campanii încurajăm locuitorii din aceste zone să predea în mod responsabil deșeurile care pot fi reciclate, în special deșeuri de echipamente electrice și electronice, și, implicit, să protejeze mediul înconjurător”, a declarat Furtună Mirela Elena, Director General al Serviciului Public Ecosal.

Detalile și regulamentul campaniei sunt disponibile pe www.ecotic.ro.


Articole înrudite