03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Spectacolul „Salba Dracului” al Dramaticului gălăţean, selectat la FNT 2019
Spectacolul „Salba Dracului” al Dramaticului gălăţean, selectat la FNT 2019

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi a anunţat cu bucurie că spectacolul „Salba Dracului”, regia Alexandru Dabija, a fost selectat, alături de alte 40 de spectacole româneşti, la cea de-a XXIX-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru (FNT), care va avea loc în perioada 18 - 27 octombrie 2019, la Bucureşti. Pentru Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, aceasta este a doua selecţie la FNT, după cea din anul 2015, cu spectacolul „Cerere în căsătorie”, regia Felix Alexa.

„Suntem bucuroşi şi onoraţi să participăm la unul dintre evenimentele-reper din teatrul românesc - Festivalul Naţional de Teatru. Este o recunoaştere a muncii de două luni depuse de echipă la construirea spectacolului «Salba Dracului» sub îndrumarea regizorului Alexandru Dabija. Este, de asemenea, o recunoaştere a efortului continuu al trupei de a deveni mai buni cu fiecare proiect şi al conducerii de a atrage regizori interesanţi, de a investi în producţii valoroase atât pentru public, cât şi pentru critica de specialitate. Participarea la FNT pentru a doua oară în ultimii ani este un semnal că teatrul nostru se află pe un drum bun. Vreau să le mulţumesc spectatorilor pentru că sunt alături de noi, întregii trupe pentru munca depusă, dar şi ordonatorului principal de credite, sponsorilor şi partenerilor, care sprijină constant activitatea teatrului”, a declarat Florin Toma, directorul general al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galaţi.

Spectacolul „Salba Dracului”, după piesa „Iorgu de la Sadagura sau Nepotu-i Salba Dracului” de Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija, a avut premiera pe 20 aprilie 2019, la 175 de ani de la întâia premieră a piesei lui Vasile Alecsandri.


Articole înrudite