Strada Domnească a mirosit a lavandă în acest sfârşit de săptămână (FOTO) Recomandat

Luni, 12 Iulie 2021 13:31
Publicat în Comunitate

Oameni inimoşi însufleţiţi de dragostea pentru această plantă fabuloasă, au organizat un eveniment în care gălăţenii s-au putut bucura de aromele de levanţică, să afle detalii despre cultivarea acesteia, să cunoasca beneficiile terapiei cu uleiul preţios.

Organizatorul, „Fleurane”, din Bucureşti, este specializat pe aromoterapie si folosirea lavandei din agricultura ecologică. Invitaţii speciali ai acestui festival au fost artista gălăţeană Gina Ciobotaru Popa cu atelierul de modelaj şi olarit,  iar iubitorii de literatură au avut plăcerea unei  întâlniri cu scriitoarea Petronela Rotar, care şi-a prezentat cărţile, a discutat despre activitatea sa şi a oferit multe autografe.

Cu toate că zilele au fost caniculare, vizitatorii au fost entuziaşti şi au venit în număr mare să cunoască bucuriile naturii distilate în planta mov de origine mediteraneană şi care în ultimii ani a devenit o pasiune pentru producătorii români.

Cele trei zile au fost foarte dense în activităţi pentru cei mari, dar şi pentru cei mici, oferta incluzând zborul cu zmeie, împletire de coroniţe, origami, astrofotografie şi prezentare despre cosmos, şedinţe foto în lanul de lavandă.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Autor: Cornel GINGĂRAȘU

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu