17 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Sunt foarte mulţi câini vagabonzi în Grădina Publică!”
„Sunt foarte mulţi câini vagabonzi în Grădina Publică!”

Am primit la redacţie o sesizare de la un cititor care atrăgea atenţia asupra faptului că în Grădina Publică sunt foarte mulţi câini vagabonzi. 

„Îmi este milă de animale, însă consider că situaţia se înrăutăţeşte pe zi ce trece şi, deşi până acum am fost doar lătrat, consider că integritatea mea corporală şi a altor oameni este pusă în pericol, de acea consider că este oportun ca aceşti câini să fie strânşi de pe domeniul public înainte ca cineva să fie muşcat”, scrie gălăţeanul. Acesta consideră că acum există cadru legal (n.a. - Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea Fundatiei Vier Pfoten de anulare a normelor de aplicare a legii care permite eutanasierea maidanezilor), aşa încât face apel ca Primăria sî strângă câinii vagabonzi din perimetrul Grădinii Publice Galaţi şi să extindă această acţiune la nivelul întregului oraş Galaţi.

Am transmis sesizarea Primăriei, care ne-a răspuns imediat, prin intermediul Biroului de presă.

„Sentinţa Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, iar aplicarea legii este suspendată până la o decizie finală. Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân din cadrul Ecosal Galaţi face permanent acţiuni de ridicare a câinilor comunitari de pe domeniul public. Din păcate, numărul animalelor fără stăpân este foarte mare în raport cu capacitatea de intervenţie a echipelor de ecarisaj, dar şi cu capacitatea de adăpostire a câinilor capturaţi. Acţiunile de ridicare a câinilor fără stăpân se concentrează, cu 

predilecţie, către zonele de promenadă şi agrement, către unităţile de învăţământ, sănătate şi ocrotire socială. Facem din nou apel la iubitorii de animale să înfieze câini fără stăpân şi să elibereze padocul pentru a putea să facem noi acţiuni de ecarisaj. Deşi la nivel declarativ, foarte mulţi gălăţeni susţin că sunt iubitori de animale şi protestează vehement faţă de eutanasierea câinilor fără stăpân, în realitate, numărul adopţiilor de animale este extrem de mic”, n-a transmis Biroul de presă al Primăriei Galaţi.


Articole înrudite