06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Trei motive să urmărești sportul românesc în 2020
Trei motive să urmărești sportul românesc în 2020

  2020 este un an special din punct de vedere sportiv și asta pentru că, pe lângă competițiile obișnuite, avem și Olimpiada de Vară, acolo unde România participă cu cei mai buni sportivi.

  În 2020 sunt programate Jocurile Olimpice de Vară, o competiție care a ajuns deja la ediția a 32-a. Este cel mai mare eveniment sportiv planetar, organizat o dată la patru ani. De data aceasta Japonia este țara care găzduiește competiția. În perioada 24 iulie - 9 august 2020, sportivii își vor măsura forțele în cele 324 de probe sportive din cadrul a 33 de ramuri. România o să fie și ea prezentă, câțiva sportivi sau echipe și-au asigurat deja participarea cu câteva luni înainte de începerea competiției. Atletism, fotbal, spadă, tenis sunt doar câteva dintre sporturile unde România are echipe/sportivi calificați.

România, după 55 de ani revine la Jocurile Olimpice

  Naționala de fotbal a României revine la Jocurile Olimpice după o pauză de 55 de ani. Mirel Rădoi și tricolorii mici au reușit să se califice la Tokyo după ce au dat peste cap calculele hârtiei la Campionatul European U21 din 2019. Din lotul care atunci a ajuns in semifinalele competiției, la Jocurile Olimpice pot fi înscriși jucători născuți după 1 ianuarie 1997. Avantajul este că pot fi convocați și trei jucători care depășesc limita de acestei vârste, indiferent care este ea. 

  În vara anului 2019, naționala de fotbal U21 a României a reușit să ajungă în semifinalele Campionatului European destinat acelei categorii de vârstă. Deși păreau greu de crezut, tricolorii mici au reușit să iasă dintr-o grupă infernală din care au mai făcut parte Anglia, Franța și Croația, fiind eliminați în semifinale de Germania, la capătul unui meci foarte disputat.

 Cum Mirel Rădoi a făcut pasul la naționala mare în toamna anului trecut, locul acestuia pe banca naționalei U21 a fost luat de fostul internațional Adrian Mutu (41 de ani). Totuși, la Olimpiada de la Tokyo pe banca naționalei U21 se va afla Mirel Rădoi, deoarece fostul jucător al Stelei a cerut acest lucru la semnarea contractului de selecționer al echipei mari.

Simona Halep, luptă pentru un Grand Slam

  Simona este o sportivă care a intrat în istoria tenisului prin simplul fapt că stă de o mulțime de săptămâni între cele mai bune zece jucătoare ale lumii. Din 27 ianuarie 2014 stă între cele mai bune sportive din clasamentul mondial. Anul 2020 l-a început pe locul al patrulea, cu 5461, având o ocazie foarte bună să revină pe podium după participarea la Australian Open. Ea este a cincea favorită conform cotelor agențiilor de pariuri, fiind cotată cu 12.00.

  Până la debutul Jocurilor Olimpice din acest an, Simona va evolua și la French Open. Acolo a reușit să câștige primul său titlu de Grand Slam din carieră. În anul 2018, Simona Halep o învingea cu 3-6, 6-4, 6-1 pe americanca Sloane Stephens. În ediția din 2020 a celui de-al doilea Grand Slam al anului ea este favorită să câștige titlul. În opinia acelorași case de pariuri, ea are cea mai bună cotă să ridice trofeul deasupra capului.

România joacă barajul pentru Campionatul European de Fotbal

  Așa cum am spus anterior, 2020 este un an special. Se va disputa și ediția a 60-a din cadrul Campionatului European de Fotbal. Este o ediție care se organziează în premieră de mai multe țări. 12 orașe europene vor fi gazde, printre care și capitala României, București. Pe Arena Națională se vor disputa patru meciuri din cadrul Euro 2020. Trei din Grupa C, acolo unde și România ar putea să fie prezentă și un altul din faza optimilor de finala.

  Naționala a ratat calificarea în urma disputării meciurilor din preliminarii, dar a primit o șansă în plus grație barajului Ligii Națiunilor. Pe 26 martie, România va înfrunta Islanda, la Reykjavik, în semifinalele barajului de calificare la Euro 2020. Dacă va învinge naționala nordică, atunci urmează să joace cu biletele pe masă, împotriva învingătoarea meciului Bulgaria - Ungaria.

  Urmează așadar un an plin de evenimente sportive: Olimpiada de Vară Tokyo 2020, Campionatul European de Fotbal 2020, cele mai importante turnee de tenis. Toate au în prim-plan și sportivi din România, ceea ce le face să fie urmărite cu mai mare intensitate de fanii sportului românesc.

 Vești bune așadar și pentru amatorii de pariuri sportive, care vor avea chiar și în timpul verii o sumedenie de evenimente la dispoziție pentru a plasa biletul zilei sau bilete acumulator. De regulă, verile sunt destul de plictisitoare pentru pariori, deoarece competițiile fotbalistice interne sau cele de top, precum Liga Campionilor sau Europa League, sunt în vacanță.


Articole înrudite