Unor profesori cu doctorat li se cere să restituie peste 30.000 lei Recomandat

Miercuri, 29 Decembrie 2021 09:49
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Profesorii care şi-au luat doctoratul şi l-au echivalat cu gradul didactic I ar restitui sume care se ridică şi până la 30.000 lei ca urmare a faptului că au încasat din 2017 până în prezent atât indemnizaţia pentru doctorat, cât şi cea pentru gradul didactic I.
Profesorii aflaţi în această situaţie au fost şocaţi în momentul în care, chiar înainte de Crăciun au primit o solicitare care le cerea să spună cum vor fi recuperate aceste sume.
„Apel public asupra modului prin care li se impută sume de sute de milioane de lei (vechi) pentru modul în care ISJ Galaţi şi Ministerul Educaţiei interpretează legea diferit şi se răzgândesc de la un an la altul. În prag de sărbători, ISJ Galaţi a găsit de "bună cuviinţă" să solicite şcolilor să transmită în termen de 10 zile cum se vor recupera sumele pentru plata indemnizaţiei de doctorat din 2017 până în prezent, în cazul cadrelor didactice care au primit atât indemnizaţia cât şi gradul didactic I, chiar dacă au echivalat înainte de 2017. A fost dat ordinul de ministru 3993/2021 prin care cadrele didactice care au echivalat doctoratul cu gradul didactic I înainte de 2017 aleg între gradul I şi indemnizaţie. Până în iunie 2021 şcolile au acordat indemnizaţia de doctorat în continuare în baza adresei Ministerului Muncii 3276/L.O.V./04.09.2017 prin care se transmitea că acele cadre didactice care au echivalat înaintea aplicării legii salarizării din 2017 rămân în plată atât cu indemnizaţia, cât şi cu gradul didactic I. Şcolile care au astfel de cadre didactice au fost înştiinţate de către departamentul audit al ISJ că trebuie să recupereze prejudiciul care se ridică la sume de aproximativ 30 000 lei (300 milioane lei vechi) pentru fiecare cadru didactic”, ne-a scris un profesor.
Inspectorul general şcolar, Gina Brânzan ne-a declarat că termenul a fost prorogat până la data de 01 februarie 2022, urmând ca în această perioadă să se facă o reanalizare a acestei situaţii în cadrul unei şedinţe cu directorii şcolilor.
Profesorii speră într-o reevaluare favorabilă, astfel încât să nu fie nevoiţi să dea înapoi aceşti bani care nu sunt deloc puţini.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu