26 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cele mai frumoase Piețe de Crăciun din Europa
Cele mai frumoase Piețe de Crăciun din Europa

Piețele de Crăciun oferă un sentiment de veselie și sărbătoare, dominând majoritatea orașelor pe tot parcursul sezonului de iarnă. Pe lângă clasicele căsuțe și tarabe cu diferite produse specifice Crăciunului, aceste târguri găzduiesc și diferite evenimente artistice, concerte, spectacole tradiționale etc. În rândurile de mai jos, vă prezentăm câteva dintre cele mai apreciate astfel de locații.

Viena — Christkindlmarkt, Austria

Din 1296 și până în prezent, Piața de Crăciun din Viena a fost mereu în topul piețelor de Crăciun preferate de europeni. Dintre cele 12 piețe de Crăciun din Viena, Christkindlmarkt de pe Rathausplatz este cea mai mare.

Situată în fața primăriei, principala piață de Crăciun din Viena atrage prin miile de leduri și decorațiuni, dar și printr-o mulțime de delicii de Crăciun ce se regăsesc la sutele de tarabe existente. În centrul tuturor tarabelor de Crăciun se află un brad uriaș care luminează întreaga zonă cu peste 2.000 de lumini LED.

În apropiere de Viena se află și unul dintre cele mai vechi cazinouri din Europa. Grand Casino Baden datează din 1934, iar în zilele noastre, cazinoul este împărțit în două zone. Una găzduiește aproximativ 70 de aparate de sloturi, o masă de Blackjack și una de ruletă americană. În zona principală se regăsesc 169 de terminale de sloturi și peste 25 de mese.

Cel mai popular joc de masă rămâne ruleta, lucru valabil și pe internet, acolo unde oferta este din ce în ce mai bogată. La NetBet ruleta online sunt mereu deschise mese cu mize pentru toate buzunarele și dealeri profesioniști. Rețineți, jucați doar la operatori licențiați în România și în mod responsabil!   

Bruges — Grote Market, Belgia

Grote Market este cea mai mare piață de Crăciun din Bruges. Peste 250 de tarabe din lemn mărginesc străzile, fiecare oferind diverse produse de Crăciun. Piața este înconjurată de clădiri istorice care se înalță peste întreaga zonă, creând iluzia călătoriei în timp.

O cupolă mare ocupă centrul pieței. În interiorul domului se află un brad de Crăciun acoperit de sus în jos cu lumini, beteală și nenumărate ornamente. Există și un patinoar ce se face remarcat prin modul în care este decorat și flancat de apele unui râu.

Zagreb, Croația

Foto Advent Zagreb

În timpul sezonului de Crăciun, centrul orașului Zagreb se transformă într-un loc de basm. O mare de lumini și copaci împodobiți mărginesc străzile. Aceasta este o piață atât de populară, încât a fost votată cea mai bună piață de Crăciun din Europa din 2016 până în 2018. Advent Zagreb este alcătuită din peste 25 de piețe individuale care acoperă piețele și parcurile orașului. Fiecare piață are propria tematică.

Praga — Old Town Square Market

Există multe piețe de Crăciun în Praga, dar cea mai renumită este Old Town Square Market. Mii de luminițe și decorațiuni de Crăciun luminează întreaga piață. Aici au loc spectacole de teatru pe tot parcursul perioadei festive. Old Town Square Market este cea mai longevivă piață de Crăciun din întreg orașul.

Tallinn — Tallinna Jõuluturg, Estonia

Tallinn are o istorie complexă când vine vorba de sărbători festive. Piața Primăriei a fost prima locație care a ridicat vreodată un copac ca simbol al Crăciunului încă din 1441.

Cea mai mare piață de Crăciun din Tallinn este considerabil mai mică decât multe alte piețe de Crăciun europene, dar asta nu înseamnă că nu este o piață atractivă, frumos decorată și liniștită. Căsuțele din lemn înconjoară bradul uriaș de Crăciun, iar luminițele și decorațiunile sunt răspândite în întreaga zonă.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite