22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tineri medici italieni în vizită la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi (FOTO)
Tineri medici italieni în vizită la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi (FOTO)

Sâmbătă, 23 septembrie 2023, un grup de 43 de tineri medici italieni, proaspăt absolvenţi ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, secţia externă din provincia italiană Enna, au venit în municipiul de la Dunăre pentru a participa la examenul de licenţă şi la cursul festiv organizate la încheierea studiilor universitare.
Cu acest prilej, absolvenţii italieni au vizitat Catedrala arhiepiscopală din Galaţi şi s-au întâlnit cu arhipăstorul acestei eparhii.
Vizitatorii străini au fost însoţiţi de cadre didactice din cadrul Facultăţii de Medicină din Galaţi şi de părinţii lor veniţi special în România pentru a participa la aceste momente de sărbătoare pentru copiii lor.
La Catedrala arhiepiscopală, vizitatorii s-au închinat, s-au rugat şi au primit informaţii despre acest sfânt locaş de cult emblematic din Arhiepiscopia Dunării de Jos.
De la catedrală, oaspeţii au vizitat Centrul eparhial şi apoi au mers la Casa arhierească unde au avut prilejul unei remarcabile întrevederi cu ierarhul eparhiot, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian.
Vizitatorii italieni au primit daruri din partea chiriarhului Dunării de Jos şi au mulţumit pentru ospitalitatea şi dragostea de care s-au bucurat în cadrul acestei frumoase deplasări.
La final, distinştii oaspeţi s-au arătat fascinaţi şi impresionaţi de cele văzute şi prezentate în cadrul vizitei, experienţa de astăzi constituindu-se pentru ei într-o lecţie vie de istorie, cultură şi spiritualitate românească, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos. FOTO, mai jos!


Articole înrudite