22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
A crescut valoarea tichetelor culturale şi de creşă. Urmează majorarea tichetele de masă
A crescut valoarea tichetelor culturale şi de creşă. Urmează majorarea tichetele de masă

După discuţiile privind acordarea de vouchere pentru elevi şi pentru cei cu venituri mici, coaliţia de guvernare ia în calcul să majoreze şi valoarea tichetului de masă. Acum, acesta este de 20 de lei, însă in viitor ar putea ajunge la 30 sau chiar 40 de lei. Aceasta este o propunere avansată de PSD în interiorul coaliţiei, însă, premierul Nicolae Ciucă ar fi fost deja de acord cu aceasta.
Până când se va stabili cu cât şi de când va creşte valoarea tichetelor de masă, între timp s-au publicat în Monitorul Oficial ordinele privind majorarea tichetelor culturale şi a tichetelor de creşă.
Astfel, pentru semestrul I al anului 2022, valoarea sumei care se acordă lunar, respectiv ocazional, sub formă de tichete culturale, este de maximum 170 de lei/lună, respectiv de maximum 350 de lei/eveniment. Aceste valori nominale se aplică şi pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2022, respectiv august 2022 şi septembrie 2022.
De asemenea, pentru semestrul I al anului 2022, începând cu luna aprilie 2022, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă este de 520 de lei. La fel ca în cazul tichetelor culturale, valoarea nominală se aplică şi pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2022, respectiv august 2022 şi septembrie 2022.
O altă propunere făcută în interiorul coaliţiei face referire la voucherele pe care ar urma să le primească elevii în valoare de 30 de euro pe lună până la finalul anului şi vouchere pentru familii cu venituri foarte mici în valoare de 50 de euro pentru două luni.


Articole înrudite