21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
A fost deschisă procedura de insolvenţă a Damen Mangalia
A fost deschisă procedura de insolvenţă a Damen Mangalia

Tribunalul Constanţa a decis, miercuri, 19 iunie 2024, deschiderea procedurii de insolvenţă a Şantierului Naval Damen Mangalia, după ce grupul olandez Damen a cerut falimentul şantierului naval. Administrator judiciar a fost numită casa de insolvenţă CITR filiala Bucureşti.
Instanţa a stabilit data de 2 august 2024 ca termen pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor asupra averii debitorului, urmând ca pe 27 august 2024 să aibă loc prima şedinţă a adunării creditorilor.
„În acest proiect complex vom contribui cu tot know how-ul echipei CITR acumulat pe parcursul a peste 22 de ani în gestionarea unor restructurări prin procedura insolvenţei cu impact major în economia noastră. În următoarea perioadă echipa CITR va analiza activitatea companiei pentru a înţelege în profunzime businessul şi pentru a identifica condiţiile in care este posibila redresarea. Ne propunem să asigurăm cât mai multă stabilitate şi claritate tuturor celor implicaţi. Aşa cum v-am obişnuit, vom asigura transparenţa întregului proces”, spune Paul Dieter Cîrlănaru, CEO CITR.
Amintim că în luna mai grupul olandez Damen a cerut falimentul şantierului naval Mangalia, la care are 49% din acţiuni, conform unui dosar depus la Tribunalul Constanţa.
Din luna iunie, angajaţii au intrat în şomaj tehnic, din cauză că şantierul a rămas fără proiecte în lucru. Economedia scria încă din martie despre incertitudinea de la Damen Shipyards Mangalia, în contextul în care ultimele mari proiecte se încheiau în aprilie, iar angajaţii se temeau de şomaj tehnic.
Deschiderea procedurii de faliment a fost solicitată pentru datorii neachitate şi scadente de mult timp, scrie Europa Liberă.
„Este vorba de o sumă de aproximativ 160 de milioane de euro. Reprezintă împrumuturile scadente pe care Damen le-a acordat societăţii de la momentul preluării acţiunilor, din 2018, până în prezent”, a explicat pentru Europa Liberă preşedintele Sindicatului Liber Navalistul, Laurenţiu Gobeajă.

Citeşte şi Şantierul Naval Damen Mangalia şi-a cerut falimentul în instanţă


Articole înrudite