AJFP Galaţi: Campanie de îndrumare a contribuabililor cu privire la completarea declaraţiei unice de către persoanele fizice Recomandat

Vineri, 12 Februarie 2021 10:31
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Galaţi informează contribuabilii persoanele fizice cu privire la campania desfăşurată privind instruirea în sistem videoconferinţă, a persoanelor desemnate din cadrul UAT-urilor, în vederea sprijinirii contribuabililor pentru completarea şi depunerea declaraţiei unice, astfel încât aceştia să nu se mai deplaseze la sediile ANAF pentru îndeplinirea acestor obligaţii.
Astfel, în data de 09 februarie 2021, ora 12.00, a fost organizată o instruire în sistem videoconferinţă, unde au fost prezentate  prevederile legale aplicabile, particularităţi privind întocmirea şi depunerea declaraţiei unice, exemple şi cazuri practice de completare a declaraţiei unice.
Până la data de 25 mai 2021 (termenul pentru depunere a declaraţiei unice, conform legii), săptamânal, în fiecare zi de joi, ora 14:00, persoanele desemnate din cadrul organului fiscal central vor asigura asistenţă şi îndrumare prin mijloace electronice de tipul videoconferinţă.
Pentru evitarea deplasărilor la sediul organelor fiscale centrale/locale, având în vedere şi contextul pandemic actual, contribuabilii pot proceda la depunerea declaraţiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă - utilizând pagina de depunere a Spaţiului Privat Virtual (SPV): https://formularespv-pf.anaf.ro/my.policy.
Pentru înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual (SPV) se completează online un formular într-o pagină web securizată, disponibil pe site-ul ANAF în secţiunea Înregistrare în Spaţiul Privat Virtual: https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/inreg_inrol_pf_pj_spv.
Persoanele fizice se înregistrează în SPV cu ajutorul unui nume de utilizator şi a unei parole, având posibilitatea identificării la distantă, prin sesiune video, fără deplasare la ghişeu, fiind necesară o programare în acest scop: https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/programari_online/.
Contribuabilii pot solicita informaţii suplimentare sau asistenţă cu privire la depunerea declaraţiei unice la Call Center-ul ANAF la telefon 031.403.91.60.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu