18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
AJFP Galați: Spaţiul Privat Virtual a atins pragul de două milioane de utilizatori
AJFP Galați: Spaţiul Privat Virtual a atins pragul de două milioane de utilizatori

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Galaţi anunță că două milioane de contribuabili sunt înregistraţi în Spaţiul Privat Virtual (SPV), un serviciu gratuit, disponibil 24h/24h, 7 zile/7 zile, prin intermediul căruia se pot depune declaraţii sau cereri, solicita documente sau verifica situaţia fiscală proprie etc. Transmiterea documentelor prin mediul electronic economiseşte atât resursele contribuabililor, cât şi cele ale administraţiei fiscale.

"Reamintim că înregistrarea în SPV a devenit obligatorie, începând cu 1 martie 2022, pentru transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale, de către contribuabilii care desfăşoară activităţi economice într-o formă de activitate autorizată.
Această obligativitate revine persoanelor juridice, asocierilor şi altor entităţi fără personalitate juridică, persoanelor fizice care desfăşoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent ca persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi întreprinderilor familiale.
Persoanele fizice sau juridice, care deţin certificate digitale calificate, pot solicita înregistrarea ca utilizatori SPV pe baza acestora, iar persoanele fizice care nu deţin un astfel de certificat, pot solicita înregistrarea pe bază de nume de utilizator şi parolă.
Informaţii suplimentare cu privire la înrolarea în SPV se pot obţine:
- accesând portalul ANAF, la secţiunea „Servicii Online”
- vizionând materialele informative publicate pe www.youtube.com (pentru persoane juridice, pe baza certificatelor digitale - https://www.youtube.com/watch?v=SHXWtBP4jf4&t=3s şi pentru persoane fizice, cu nume de utilizator şi parolă - https://www.youtube.com/watch?v=XFQ9KJrI5v0)
- telefonic, apelând Call Center-ul ANAF la nr. 031.403.91.60", potrivit AJFP Galați.


Articole înrudite