ANRE a lansat o aplicaţie pentru telefoanele mobile pentru compararea preţurilor la energie şi gaze Recomandat

Miercuri, 30 Ianuarie 2019 13:08
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei - ANRE a lansat pe data de 28 ianuarie 2019, aplicaţia mobilă care permite accesul la comparatoarele de oferte-tip de furnizare a energiei electrice şi gazelor naturale, dar şi la informaţii din domeniul energiei. Aplicaţia este gratuită şi disponibilă pentru orice utilizator care are acces la magazinele Google Play si Apple Store.
"Comparatoarele au fost dezvoltate pentru a pune la dispoziţia utilizatorilor un instrument independent, echidistant şi noncomercial care să permită compararea preţurilor de furnizare. În perioada 1 iunie - 31 decembrie 2017, comparatorul pentru energie electrică a fost accesat de un număr de 81.928 utilizatori, iar cel pentru gaze naturale de 21.345 utilizatori", se scrie într-un Raportul anual al ANRE.
În perioada 1 iunie - 31 decembrie 2017, comparatorul a fost accesat de un număr de 81.928 utilizatori unici din: România (95,28%), Germania (1,19%), Marea Britanie (0,82%), Franţa (0,33%), Italia (0,27%). Timpul mediu petrecut de un utilizator pe pagina a fost de 4 minute si 45 secunde, iar 82 de furnizori au încarcat date în comparatorul de tarife.
Pentru utilizarea aplicaţiei, utilizatorii aleg criteriile prevăzute în ecranul de selecţie, iar după finalizarea selecţiei, aplicaţia afişează rezultatul sub forma unei liste cu ofertele furnizorilor care respectă criteriile introduse de utilizator, ordonate crescător în funcţie de preţul energiei electrice. Suplimentar aplicaţia afişează şi raportul dintre preţul energiei electrice din oferta furnizorilor şi valoarea tarifului CPC aplicat de furnizorii de ultimă instanţă. În momentul afişării rezultatelor utilizatorii pot afla şi alte detalii, respectiv condiţiile asociate ofertei (termenul de plată, modalitatea de transmitere a facturii, durata contractului, etc), precum şi perioada de valabilitate a ofertei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu