Bani pentru profesori: Au fost virate sumele pentru plaţile restante ale drepturilor salariale câştigate în instanţă Recomandat

Sâmbătă, 13 Aprilie 2019 00:00
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat şi virat fondurile necesare efectuării plăţilor restante prevăzute de hotărârile judecătoreşti, precum şi a celor scadente în 2019, astfel încât până la sărbătorile de Paşti cadrele didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar să beneficieze de sumele ce li se cuvin. Bugetul alocat iniţial plăţii hotărârilor judecătoreşti restante, precum şi celor scadente în 2019, în valoare de 496 milioane lei, a fost virat de Ministerul Educaţiei Naţionale la începutul lunii aprilie. Bugetul a fost suplimentat, în cursul acestei săptămâni, cu 214 milioane lei, urmând ca plata integrală a acestor restanţe să fie realizată în luna aprilie.

Totodată, au fost transferate şi universităţilor de stat fondurile pentru efectuarea plăţilor restante către beneficiari, până la data de 25 aprilie. Cuantumul acestor sume este de 88 milioane lei pentru punerea în executare a sentinţelor judecătoreşti reprezentând diferenţe salariale, 5 milioane lei pentru achitarea dobânzilor legale generate de sentinţele judecătoreşti şi 272 milioane lei pentru punerea în aplicare a Legii nr. 85/2016 privind plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008 - 13 mai 2011.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu