Branşarea individuală costă acum mai puţin!

 
Marți, 30 Iunie 2015 00:00
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Societatea Apă Canal SA Galaţi, urmare a solicitărilor adresate inclusiv în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, a făcut o analiză referitor la reducerea costurilor pe care le implică individualizarea consumului de apă potabilă, realizarea bransamentelor/ racordurilor de apă/ canalizare şi perfectarea contractului de furnizare/ prestare. „Am luat în considerare, în principal, faptul că mare parte dintre solicitanţi sunt pensionari sau persoane cu venituri reduse, care îşi achită cu conştiinciozitate cheltuielile lunare de întreţinere. Cu toate acestea, făcând parte din asociaţii de proprietari care înregistrează debite restante la plata facturilor emise de societatea Apă Canal SA Galaţi, sunt expuşi pericolului sistării apei potabile, care îi afectează deopotrivă şi pe cei cu plata la zi. Pentru a crea premisele individualizării consumurilor şi perfectării contractelor de furnizare/ prestare cu Apă Canal SA Galaţi de către toate categoriile de consumatori, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie din data de 29 iunie 2015 au fost supuse aprobării noi tarife, reduse considerabil faţă de cele practicate în prezent, lucru posibil prin optimizarea costurilor şi a resurselor implicate în realizarea lucrărilor”, se arată într-un comunicat primit ieri la redacţie.

Astfel, tariful unic de avizare este de 56 lei. Prin aprobarea tarifului unic s-au diminuat şi unificat două tarife existenţe: cel de avizare pentru o utilitate s-a redus de la 124,63 lei la 56 lei (55%= 68,63lei), iar cel de avizare pentru instalare centrală termică de apartament s-a redus de la 127,84 lei la 56 lei (56%=71,84lei). Tariful de branşament individual – montaj distribuitor cu 19 ştuţuri nou aprobat este de 128 lei. S-a redus tariful de la 160,12 lei la 128 lei. Aceasta înseamnă o reducere de 20% (32,12lei). Tariful de montare contor apă rece Dn15mm + sigilare – nou aprobat este de 14 lei. S-a redus tariful de la 70,82 lei la 14 lei. Aceasta înseamnă o reducere de 80% (56,82lei).

Aşadar, per total, costurile pentru avizare, bransare, contorizare individuală s-au redus de la  355,57 lei la 198 lei, ceea ce reprezintă o reducere de 44,3%.

Noile tarife urmează a fi aprobate în şedinţă imediat următoare a A.D.I. “Serviciul Regional Apa Galaţi” şi vor intra în vigoare de la 1 Iulie 2015, fiind valabile în întreaga arie de operare din judeţul Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu