Distanţarea şi vacanţa de vară au generat o creştere semnificativă a vânzărilor de carte

Luni, 10 August 2020 12:05
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Perioada de distanţare socială, dar şi vacanţa de vară au coincis cu o creştere semnificativă a vânzărilor de carte din categoria Beletristică astfel că, în primele 7 luni ale anului, au fost comandate cu 27% mai multe cărţi faţă de perioada similară din 2019, potrivit unei librării online, informează Agerpres.
Cele mai multe cărţi au fost comandate din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Braşov, iar comanda medie a crescut cu 15% în această perioadă, ajungând aproape de 100 lei.
"Cărţile însoţite de recenzii şi review-uri se numără printre bestseller-urile verii pe Libris.ro, semn că românii citesc tot mai mult cărţi recomandate, mai ales când vine vorba de beletristică. În topul aprecierilor cititorilor se află autori străini contemporani consacraţi, dar şi poveşti inspiraţionale locale, precum volumul 27 de paşi, semnat de Tibi Uşeriu. Perioada de distanţare socială, dar şi vacanţa de vară au coincis cu o creştere semnificativă a vânzărilor de carte din categoria Beletristică pe Libris.ro. Astfel, în primele 7 luni ale anului au fost comandate cu 27% mai multe cărţi faţă de perioada similară din 2019", se arată în comunicatul Libris.ro.
Potrivit unui sondaj realizat de librăria online cu ocazia Zilei Prieteniei, celebrată la 30 iulie, la care au răspuns 1.000 persoane, aproape 20% dintre cititori au declarat că aleg mai bine de jumătate din titlurile achiziţionate la recomandarea prietenilor.
Cel mai votat titlu de pe Libris.ro a fost anul acesta volumul "Pacienta Tăcută" (Alex Michaelides). În topul vânzărilor din lunile de vară (mai - iulie) s-a situat romanul "Iartă-mă că te-am iubit" (Ela E.H), titlu care conduce şi top 10 al celor mai bine vândute titluri de beletristică în 2020.
Fondat în 2009, Libris.ro este o afacere 100% românească şi cea mai mare librărie online din România care, în 10 ani de la înfiinţare, a expediat 2,3 milioane de comenzi către 1,2 milioane de români din întreaga lume.
Din decembrie 2014, Libris.ro s-a alăturat Organizaţiei "Salvaţi Copiii" în proiectul de reducere a mortalităţii infantile în România. Astfel, prin intermediul cititorilor care au donat pe site-ul Libris.ro, s-au strâns peste 380.000 euro, sume folosite integral pentru dotarea cu echipamente medicale a 10 maternităţi din România.
Din martie 2018, Libris.ro a demarat campania #RespectYourself - Oferă-ţi timp pentru lectură, proiect prin care îşi propune să prezinte lectura din perspectiva unei activităţi care înseamnă respect faţă de sine, preocupare pentru autocunoaştere şi dezvoltare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu