02 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
GALAŢI GREEN VALLEY: Amplă conferinţă la Galaţi organizată de Ziarul Financiar şi LIBERTY Galaţi
GALAŢI GREEN VALLEY: Amplă conferinţă la Galaţi organizată de Ziarul Financiar şi LIBERTY Galaţi

În parteneriat cu LIBERTY Galaţi, Ziarul Financiar va organiza o amplă conferinţă la Galaţi pe 4 aprilie 2023 cu tema "GALAŢI GREEN VALLEY - Noul pol de investiţii pentru viitor". Evenimentul va reuni oficiali români şi europeni la nivel înalt, experţi şi lideri de business, care vor discuta despre viitorul Galaţiului ca următorul Hydrogen Valley şi un pol de investiţii în GREENSTEEL şi în energie regenerabilă, precum şi despre infrastructura necesară pentru a realiza aceste obiective.
"Numeroase personalităţi vor lua cuvântul la eveniment - cu scopul de a poziţiona judeţul Galaţi ca noul pol de investiţii în oţel sustenabil şi energie regenerabilă, printre care Dan Nica - Europarlamentar, Florin Spătaru - Ministrul Economiei, Ionuţ Pucheanu - Primarul Municipiului Galaţi, Costel Fotea - Preşedintele Consiliului Judeţean, Marc Davies - Directorul Regional al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Lara Tassan Zanin - Directorul Băncii Europene de Investiţii, precum şi Adolfo Aiello - Directorul General Adjunct EUROFER şi Directorul pentru Schimbări Climatice. Din partea LIBERTY, Sandip Biswas, CEO LIBERTY Primary Steel and Mining, şi Ajay Aggarwal, Preşedintele LIBERTY pentru Europa, vor prezenta planurile GREENSTEEL ale LIBERTY Galaţi şi vor colabora cu aceşti parteneri strategici pentru a transforma Galaţiul într-o regiune verde a Europei", potrivit LIBERTY Galaţi.

Un eveniment unic şi foarte important pentru Galaţi

"Este un eveniment unic care va promova Galaţiul ca noul pol de investiţii pentru viitor, locul unde putem produce GREENSTEEL, hidrogen şi energie regenerabilă. LIBERTY investeşte deja în energie regenerabilă şi GREENSTEEL în această regiune, iar noi sperăm şi credem că şi România va investi în susţinerea decarbonizării. Această ţară are un potenţial enorm de a deveni principalul producător de hidrogen verde din Europa, iar Galaţiul ar putea fi în centrul acestui program. Este esenţial să colaborăm cu toţii pentru a contribui la realizarea acestui obiectiv", spune Sandip Biswas, CEO LIBERTY Primary Steel and Mining.
Ziarul Financiar, cea mai importantă publicaţie de business din România, va implica personalităţi importante din mediul politic şi de business pentru a răspunde la întrebări esenţiale precum: Cum poate regiunea Galaţi - Brăila să beneficieze de tranziţia energetică? Cum poate deveni acest judeţ un lider în cursa pentru hidrogen? Cum putem depăşi provocările legate de decarbonizarea industriei? De ce este nevoie pentru ca regiunea Galaţi - Brăila să atragă mai multe investiţii? Şi cum va arăta forţa de muncă a viitorului? Toate aceste provocări şi oportunităţi vor fi discutate la Galaţi pe 4 aprilie.
"Mulţumim Ziarului Financiar şi tuturor partenerilor noştri pentru organizarea unui eveniment atât de important pentru Galaţi, o regiune care are un potenţial uriaş de a deveni GREEN Valley a României. Având industrie siderurgică şi navală, acces la porturile dunărene, surse de energie solară şi eoliană, precum şi proiecte ambiţioase de producţie de hidrogen şi sprijin guvernamental, regiunea Galaţi - Brăila poate deveni o adevărată Hydrogen Valley şi un pol de investiţii în GREENSTEEL şi în energie verde. Această transformare va avea un impact pozitiv major pentru întreaga comunitate, asigurând tranziţia către o economie cu emisii reduse de carbon şi schimbând în bine viaţa multor familii din Galaţi", a declarat Ajay Aggarwal, Preşedintele LIBERTY pentru Europa şi Preşedintele Consiliului de Administraţie LIBERTY Galaţi.

Monitorul de Galaţi este partener media al evenimentului.

Articole înrudite