18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Grupul german Continental caută cu disperare muncitori și vrea mai mulți emigranți
Grupul german Continental caută cu disperare muncitori și vrea mai mulți emigranți

Germania are nevoie de mai mulți muncitori străini și politici mai eficiente pentru integrarea lor pe piața muncii, dacă vrea să își salveze sistemul de securitate social de la colaps în viitor, a avertizat recent producătorul de componente auto Continental AG.
"Impactul schimbărilor demografice, al decarbonizării și digitalizării este uriaș. Dezechilibrul de pe piața muncii pune în pericol nu doar standardul de viață din Germania. Sistemele noastre sociale sunt de asemenea în pericol să intre în colaps", a avertizat directorul de relații umane și sustenabilitate de la Continental, Ariane Reinhart.
Continental, o companie renumită la nivel mondial pentru anvelopele sale, are nevoie de 2.500 de muncitori calificați în Germania numai în acest an, în special în domeniile tehnologia informației și logistică. Potrivit lui Ariane Reinhart, Germania trebuie să elimine birocrația și să pună la punct un concept pentru imigrația controlată a muncitorilor străini precum și pentru o recalificare mai rapidă decât în trecut a celor care caută un loc de muncă.
Îmbătrânirea populației și scăderea numărului de tineri care intră pe piața muncii va face ca Germania să aibă cu cinci milioane mai puțini muncitori la finele acestui deceniu comparativ cu numărul actual, a estimat la începutul anului Holger Schaefer, economist șef la institutul economic IW din Koln. Schaefer a prognozat atunci că numai în 2022 forța de muncă din Germania va scădea cu peste 300.000 de persoane, dacă imigrația nu va veni să acopere acest gol.
Continental nu este singura companie germană care cere cu disperare muncitori străini. Deficitul de personal din industria aeriană a provocat un haos în aeroporturile din Germania, tocmai când începe sezonul vacanțelor de vară, forțând Guvernul de la Berlin să pregătească un cadru legal care să urgenteze angajarea de personal de securitate de peste hotare, mulți dintre ei din Turcia.
Grupul Continental are aproximativ 232.000 de angajați la nivel mondial, dintre care 59.000 în Germania.
Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deține șapte unități de producție și patru centre de inginerie în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov și Iași. Continental avea la finalul anului 2018, peste 20.000 de angajați în România, din care o treime erau ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare. (sursa Agerpres)


Articole înrudite