18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Volkswagen va produce baterii pentru vehiculele electrice și creează 20.000 de locuri de muncă
Volkswagen va produce baterii pentru vehiculele electrice și creează 20.000 de locuri de muncă

Volkswagen a anunțat recent că împreună cu partenerii săi va investi peste 20 miliarde de euro pentru a produce celule de baterii, ceea ce va duce la crearea a 20.000 de locuri de muncă, transmite Reuters.
Volkswagen vrea să devină cel mai mare furnizor mondial de vehicule electrice la mijlocul acestui deceniu și în acest sens a dezvăluit o strategie care prevede construcția a șase fabrici de celule de baterii pentru vehiculele electrice în Europa până la finele acestui deceniu. Împreună, cele șase uzine de baterii din Europa ale Volkswagen vor putea produce celule de baterii cu o capacitate totală de 240 gigawați oră pe an în 2030. De asemenea, două facilități pentru a produce celule de baterii vor fi construite în America de Nord.
Subsidiara The PowerCo va gestiona producția globală de baterii a VW și cercetările, de la obținerea materiilor prime la reciclare, și proiecte care includ sisteme de stocare a energiei, a anunțat VW la ceremonia care a marcat debutul construcției primei sale fabrici de celule de baterii din Europa, în orașul german Salzgitter. Subsidiara The PowerCo ar urma să genereze vânzări anuale de peste 20 miliarde de euro până în 2030.
"Astăzi este o zi bună pentru industria auto din Germania", a declarat cancelarul Olaf Scholz.
La ceremonie, Volkswagen a prezentat celula de baterii standardizată pe care o anunțase în 2021 și care va fi folosită pentru aproape 80% din modelele grupului german.
La unitatea din Salzgitter ar urma să fie produse anual baterii pentru o jumătate de milion de vehicule electrice. Celelalte fabrici planificate de VW în Europa vor avea ținte similare. (sursa Agerpres)


Articole înrudite