27 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Guvernul a decis să reorganizeze ANAF
Guvernul a decis să reorganizeze ANAF

Guvernul României a hotărât, joi, reorganizarea activităţii ANAF pentru îmbunătăţirea colectării veniturilor la bugetul de stat. Una dintre măsuri este introducerea de structuri judeţene antifraudă, care vor deveni operaţionale de la începutul anului viitor.
Totodată, pentru structurile de control din ANAF şi Autoritatea Vămilor se are în vedere achiziţionarea de dotări corespunzătoare pentru îndeplinirea responsabilităţilor şi a misiunilor stabilite prin sistemul naţional RO e-Sigiliu.
Ministrul de finanţe, Marcel Boloş, a declarat că sunt propuse o serie de măsuri care ţin de organizarea ANAF-ului de la structurile teritoriale a Direcţiei Generale Antifraudă şi, în special, reoperaţionalizarea, cu data de 1 ianuarie 2025, a structurilor teritoriale judeţene care privesc combaterea şi desfăşurarea activităţilor economice ilicite, pe de o parte, şi, pe de altă parte, un alt set de măsuri este cel cu referire la baza materială a ANAF-ului, astfel încât activităţile operative pe care le desfăşoară ANAF-ul în combaterea evaziunii fiscale să aibă mai multă eficienţă.
Şi o a treia categorie de măsuri este descentralizarea activităţii Direcţii generale Mari Contribuabili, astfel încât inspecţiile fiscale să poată fi derulate cu o anumită operativitate.


Articole înrudite