13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Inspecţia Muncii pune la dispoziţia angajatorilor noua versiune REGES/REVISAL
Inspecţia Muncii pune la dispoziţia angajatorilor noua versiune REGES/REVISAL

Începând cu data de 10 aprilie 2023, Inspecţia Muncii pune la dispoziţia angajatorilor noua versiune REGES/REVISAL. Astfel, transmiterea registrului va putea fi efectuată numai pentru fişiere de tip .rvs generate sau validate prin versiunile 6.0.8/6.0.9 ale aplicaţiei REVISAL, transmite prin intermediul unui comunicat de presă Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi.

Ce aduce nou versiunea REVISAL 6.0.9

- Posibilitatea de înregistrare a oricăror contracte suspendate, indiferent de normă (respectând temeiurile şi regulile de suspendare) sau a oricaror contracte active cu normă întreagă, pentru un angajat acoperind următoarele scenarii:
• Toate contractele unui angajat pot fi cu normă întreagă şi suspendate;
• Un contract cu normă întreagă poate fi activ, restul contractelor, indiferent de norma şi de numărul lor, pot fi suspendate;
• Un angajat poate să aibă un singur contract cu normă întreaga la acelaşi angajator;
• Un angajat poate să aibă mai multe contracte active cu normă întreagă la angajatori diferiţi, cu respectarea prevederilor legale.
- Raportul per salariat evidenţiază reactivarea înregistrata în istoricul contractului, iar aceasta operaţiune nu este ignorată în cadrul mecanismului de constituire a intervalelor de vechime.
- Actualizare nomenclator coduri COR: coduri modificate, denumiri modificate, ocupaţii noi, 66 de coduri eliminate.
- Actualizarea nomenclatorului Naţionalitate pentru Marea Britanie, în privinţa cetăţeniei pentru salariaţii activi şi angajatori persoane fizice proveniţi din Marea Britanie.

IMPORTANT!

Lucrările de mentenanţă necesare actualizării versiunii sunt programate în perioada 07.04.2023, ora 14:00 - 08.04.2023, ora 14:00, interval în care portalul REGES pentru transmiterea online a registrului general de evidenţă a salariaţilor va fi indisponibil.
Pentru actualizarea aplicaţiei REVISAL de către angajatori, este recomandat să se urmăreasca instrucţiunile cuprinse în Ghidul de instalare şi utilizare, ce urmează să fie publicate ulterior efectuării lucrărilor de mentenenţă aici: https://www.inspectiamuncii.ro/reges.
Pentru securitatea datelor, este indicat ca, înainte de orice operaţiune legată de instalarea unei noi versiuni a aplicaţiei REVISAL, să se efectueze o copie de siguranţă a bazei de date.
Angajatorii care în prezent utilizează versiunea Revisal 5.0.8 nu vor putea mai transmite fişierele de tip .rvs în noua versiune.
Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat, despre aplicaţia REGES/REVISAL: "Doresc să le mulţumesc colegilor mei şi echipei care se ocupă de buna funcţionare a aplicaţiei în forma sa actuală. Încercăm, prin mijloacele tehnice pe care le avem la dispoziţie, să menţinem aplicaţia în pas cu toate modificările legislative, astfel încât să aibă o funcţionalitate optimă, atât pentru angajatori, cât şi pentru inspectorii de muncă. Proiectul REGES Online la care lucrăm acum va oferi servicii digitale de înaltă calitate cetăţenilor, salariaţi şi angajatori şi va permite accesul acestora într-un sistem informatic centralizat. Am solicitat public şi am primit deja propuneri concrete de îmbunătăţire a actualei aplicaţii, astfel încât noul REGES Online să corespundă aşteptărilor angajatorilor şi celorlalţi utilizatori. Echipa de proiect a analizat cu deosebită atenţie şi interes toate propunerile înaintate, desprinse din practica gestionării resurselor umane şi le va introduce în configuraţia viitoarei aplicaţii."


Articole înrudite