23 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
LIBERTY s-a asociat cu chinezii pentru a produce oţel verde în Ungaria
LIBERTY s-a asociat cu chinezii pentru a produce oţel verde în Ungaria

LIBERTY Dunaújváros face încă un pas important în parcursul său de decarbonizare prin semnarea unui contract pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru instalarea unui cuptor cu arc electric de ultimă generaţie, anunţă compania. Contractul a fost semnat la Shanghai, în China, de către Sanjeev Gupta, Preşedinte Executiv al LIBERTY Steel Group, şi Xiao Peng, Preşedintele CISDI Engineering Co. Ltd. „Suntem onoraţi să colaborăm cu CISDI în această etapă importantă din programul nostru de decarbonizare de la LIBERTY Dunaújváros. Acest cuptor cu arc electric va crea beneficii imense de mediu şi competitivitate pentru Dunaújváros, reducând emisiile de CO2 cu 80% şi sporind productivitatea.  Acesta va fi unul dintre primele programe de transformare GREENSTEEL din Europa şi aş dori să mulţumesc guvernelor din Ungaria şi din China pentru suport şi cooperare în implementarea accelerată a acestui proiect important”, declară Sanjeev Gupta (foto).
Procesul va implica experţi din Ungaria, Europa, China şi experţi LIBERTY. „Contractul este esenţial pentru transformarea GREENSTEEL de la LIBERTY Dunaújváros, care include instalarea unui cuptor cu arc electric modern, precum şi modernizarea operaţiunilor secundare de producţie metalurgică şi a laminorului de benzi la cald, necesare pentru a permite companiei să livreze produse cu valoare adăugată mare pentru sectorul auto din Ungaria. Acest proces va include specificaţii detaliate pentru cuptorul cu arc electric şi interfaţa sa cu sistemele din unităţile de producţie existente ale fabricii, pentru aprovizionarea cu materii prime şi impactul preconizat asupra mediului. Totodată, va permite selecţia partenerilor de construcţie, precum şi clarificarea oricăror aspecte care nu sunt incluse în contractul principal cu producătorul. Studiul de fezabilitate este precedat de un studiu tehnic cuprinzător şi a unui studiu de inginerie, realizat de NPT, furnizor de servicii de inginerie de top cu sediul în Elveţia”, potrivit unui comunicat companiei.
Proiectul se bucură de sprijinul guvernelor Ungariei şi Chinei şi va fi finanţat de un consorţiu de bănci din China, conduse de CITIC Bank şi garantate de Sinosure, compania chineză de asigurare a exporturilor şi creditelor. „Noul cuptor cu arc electric va avea o capacitate estimată de peste 1,5 milioane de tone pe an şi va fi furnizat de CISDI, folosind tehnologiile sale brevetate. Cuptorul state of the art dispune de tehnologii de ultimă generaţie în eficienţa energetică şi permite flexibilitate în încărcarea materiilor prime. Noul cuptor va îmbunătăţi în mod semnificativ competitivitatea operaţiunilor de la Dunaújváros şi va reduce emisiile directe de CO2 cu 80%, asigurând un aer mai curat pentru locuitorii din Dunaújváros şi din zonele învecinate”, se mai arată în comunicatul citat. LIBERTY deţine şi combinatul de la Galaţi, fostul SIDEX.


Articole înrudite