Miliardarii ruşi sunt cei mai buni din lume la făcut bani Recomandat

Duminică, 21 Octombrie 2018 00:00
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Miliardarii ruşi se dovedesc a fi cei mai buni din lume atunci când este vorba de făcut bani, arată statisticile consultate de Bloomberg, informează Mediafax.
Cei mai bogaţi 10 ruşi şi-au sporit cel mai mult averile în ultimul an de zile în comparaţie cu oricare dintre partenerii lor la nivel global, cu o creştere de 10,8%, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires. Ruşii sunt urmaţi de magnaţii americani, cu o creştere de 7,5%. Şi miliardarii de elită ai Marii Britanii şi-au crescut averile cu 3,4%, în ciuda negocierilor privind Brexit şi a înrăutăţirii relaţiilor cu Moscova.
Mogulii energiei ruse Leonid Mikhelson, Ghenadi Timchenko şi Vagit Alekperov au înregistrat cele mai mari creşteri în topulul 10 din Rusia, determinate de creşterea preţurilor petrolului. Alekperov, în vârstă de 68 de ani, este preşedintele şi cel mai mare acţionar al Lukoil, care produce aproximativ 2% din petrolul mondial. Mikhelson, în vârstă de 63 de ani, şi Timchenko, în vârstă de 65 de ani, controlează cel mai mare producător de gaze naturale din Rusia, Novatek.
Miliardarii din China sunt cei mai slabi performeri, pentru că 10 cei mai bogaţi chinezi au pierdut 27% din averi în acest an, în principal din cauza evoluţiilor din sectorul tehnologic şi în domeniul imobiliar.
La capitolul scăderi mai punctează miliardarii din Franţa, cu un minus de 0,9%, Suedia (-4,6%), Elveţia (-5,4%), India (-6%), Canada (-8,3%), Brazilia (-12%), Hong Kong (-13,4%) şi Germania (-14,8%).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu