18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
NAVROM S.A. va derula un program de construcţie de barje tip EUROPA 2
NAVROM S.A. va derula un program de construcţie de barje tip EUROPA 2

Compania TTS (Transport Trade Services) a anunţat că C.N.F.R. NAVROM S.A., principalul furnizor de servicii de transport fluvial din cadrul Grupului TTS, a demarat un program de construcţie de barje tip EUROPA 2. Primul contract vizează construcţia a 4 barje cu o capacitate cumulată de 6.800 tone, în urma unei investiţii estimată de 5 milioane euro, se arată într-un comunicat publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Perioada estimată pentru livrarea barjelor este octombrie 2023 - ianuarie 2024. Finanţarea este asigurată de către C.N.F.R. NAVROM S.A. din resurse proprii, respectiv din rezultatul curent al activităţii.
Barjele EUROPA 2 contractate sunt dotate cu seturi de capace de aluminiu şi au dimensiuni de 77 m lungime şi 11 m lăţime, ceea ce le conferă o mare flexibilitate în exploatare putând transporta orice tip de marfă vrac solid - produse agricole, materii prime minerale, produse chimice, precum şi echipamente agabaritice. Gradul optim de încărcare este de 1.700 tone la un pescaj de 2,8 m.
Programul de construcţie barje EUROPA 2 se înscrie în procesul de modernizare a flotei nepropulsate care va continua şi în anii următori. Investiţia are ca scop creşterea eficienţei în exploatare a flotei de nave nepropulsate, cu reflectare în rezultatele operaţionale consolidate ale Grupului TTS.
Valoarea investiţiilor bugetate de C.N.F.R. NAVROM S.A. pentru anul 2023 este 18,8 milioane euro, conform BVB.


Articole înrudite