24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
NAVROM va construi încă 4 barje EUROPA 2 în valoare de 4 milioane de euro
NAVROM va construi încă 4 barje EUROPA 2 în valoare de 4 milioane de euro

C.N.F.R. NAVROM S.A. va continua programul de construcţie barje tip EUROPA 2 demarat în primăvara lui 2023, anunţă TTS (Transport Trade Services) S.A..
Navrom SA este principalul furnizor de servicii de transport fluvial din cadrul Grupului TTS. Pentru continuarea programului de construcţie de barje, a fost semnat un act adiţional cu SEVERNAV S.A. vizând construcţia a încă 4 unităţi, cu o valoare estimată de 4 milioane de euro, cu livrare în perioada iulie - noiembrie 2024.
La fel ca în cazul contractului de iniţial, finanţarea este asigurată de către C.N.F.R. NAVROM S.A. din resurse proprii, respectiv din rezultatul curent al activităţii, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.
Până în prezent, C.N.F.R. NAVROM S.A. a contractat cu SEVERNAV S.A. un număr de 8 barje EUROPA 2. Din cele 4 unităţi contractate în primăvară, prima a fost lansată la apă în octombrie, a doua fiind programată pentru luna noiembrie.
Barjele EUROPA 2 contractate sunt dotate cu seturi de capace de aluminiu şi au dimensiuni de 77 m lungime şi 11 m lăţime, ceea ce le conferă o mare flexibilitate în exploatare putând transporta orice tip de marfă vrac solid - produse agricole, materii prime minerale, produse chimice, precum şi echipamente agabaritice. Gradul optim de încărcare este de 1.700 tone la un pescaj de 2,8 m.
Programul de construcţie barje EUROPA 2 se înscrie în procesul de modernizare a flotei nepropulsate care va continua şi în anii următori. Această investiţie va conduce la creşterea eficienţei în exploatare a flotei de nave nepropulsate, cu reflectare în rezultatele operaţionale consolidate ale Grupului TTS.


Articole înrudite