PREMIERĂ: Compania românească de securitate cibernetică Safetech Innovations s-a listat la Bursa de Valori Bucureşti Recomandat

Luni, 01 Februarie 2021 14:11
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 Acţiunile companiei româneşti de securitate cibernetică Safetech Innovations au început tranzacţionarea pe piaţa AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul bursier SAFE.

„Suntem încântaţi de intrarea Safetech pe scena BVB în primul rând pentru că este o premieră, fiind prima companie de securitate cibernetică, un domeniu foarte important şi în plină dezvoltare. Aşa cum mulţi antreprenori au început să înţeleagă importanţa securităţii cibernetice, la fel au început să înţeleagă şi cât de utilă este piaţa de capital pentru afacerile lor şi pentru susţinerea dezvoltării acestora, mai ales în această perioadă dificilă determinată de pandemie”, a declarat Radu Hanga, Preşedinte BVB.

Safetech Innovations (SAFE), companie românească de securitate cibernetică, a debutat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în data de 29 ianuarie 2021, pe piaţa AeRO din cadrul Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al BVB.

Listarea Safetech Innovations vine după un plasament privat de vânzare de acţiuni, derulat în octombrie 2020, prin care societatea de securitate cibernetică a atras 2,5 milioane lei de la investitorii pe piaţa de capital. Un total de 625.000 de acţiuni au fost scoase la vânzare către investitori, la un preţ de 4 lei/ acţiune, iar ordinele de subscriere plasate de investitori au cumulat 21,4 milioane lei, ceea ce indică o suprasubscriere de peste opt ori a valorii ofertei.

Safetech Innovations a fost înfiinţată în 2011 şi este unica companie dedicată exclusiv securităţii informaţiei de pe piaţa de profil din România, care oferă atât servicii în domeniul securităţii, cât şi pentru implementarea soluţiilor de securitate cibernetică. Safetech Innovations este singura companie din România acreditată ca partener în NATO Industry Cy-ber Partnership (NICP). Compania deţine un portofoliu vast de clienţi, colaborând cu peste 10 instituţii cheie din sectorul financiar-bancar autohton, cu companii multinaţionale, precum şi companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicaţii, IT&C şi transporturi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu