Se lucrează la o aplicaţie IMPORTANTĂ pentru IMM-uri Recomandat

Duminică, 24 Februarie 2019 00:00
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ştefan-Radu Oprea, a declarat că reprezentanţii Comisiei Europene lucrează la o aplicaţie pentru simplificarea documentelor pe care trebuie să le completeze IMM-urile, precizând că România pierde 300 milioane euro din cauza completării greşite a actelor, informează Mediafax.
"Am spus mereu că întreprinderile mici şi mijlocii trebuie să ştie să extragă beneficiile acestor acorduri pe care UE le negociază. Aici este şi rolul nostru, al statelor membre, al celor care sunt implicaţi în acest ecosistem, inclusiv al europarlamentarilor, de a explica foarte bine şi de a veni cu programe specifice în fiecare ţară, astfel încât să putem să ajutăm IMM-urile care nu îşi pot permite să aibă angajaţi, angajaţi care să fie specialişti în comerţ exterior. Probabil că rolul Camerelor de comerţ şi industrie trebuie să fie mult mai prezent. Am avut reprezentanţii Comisiei care au explicat în faţa asociaţiilor patronale din România reunite în Consiliul de export despre o aplicaţie la care lucrează în acest moment Comisia Europeană tocmai pentru a facilita documentele pe care trebuie să le completeze în întreprindere mică şi mijlocie", a declarat Ştefan Radu Oprea.
"Noi am făcut o socoteală în România şi pentru că nu completăm bine astfel de documente pierdem 300 milioane de euro. Deci beneficiile se pot vedea imediat, se pot cuantifica şi atunci cred că dacă lucrăm la astfel de programe care să trezească interesul companiilor mici şi mijlocii de a fi prezente pe pieţe terţe, sigur că vom câştiga cu toţii", a mai spus ministrul pentru Mediul de Afaceri.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu