Situaţie fără precedent în evoluţia preţului cărnii la raft

 
Duminică, 04 Februarie 2018 13:12
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România (ACEBOP) solicită marilor lanţuri de magazine să revizuiască preţurile de la raft pentru a creşte consumul cât şi preţul oferit producătorilor.
"În urma informaţiilor apărute în presă, fermierii sunt astăzi îndreptăţiţi să vă comunice punctual situaţia reală din piaţă:
- În ultimele 30 de zile preţul oferit fermierilor de către marile lanţuri de magazine (care deţin monopolul cu 60% din segmentul de vânzare produse alimentare al României) a devenit derizoriu!
- Astăzi producătorii au ajuns să vândă carnea de pasăre la 4-5 lei/kg, iar la raft cumpărătorul să scoată aproape dublu din buzunar!
- Preţul cărnii de porc la poarta fermei a scăzut sub 5 lei/kg, iar presa ne informează astăzi de preţuri în creştere!", se menţionează într-un comunicat al ACEBOP.
"Este inadmisibil ca în luna ianuarie 2018 preţul să fie mai mare faţă de luna decembrie 2017 - lună în care de regulă cererea se dublează! Acest lucru ne îngrijorează ca asociaţie şi solicităm sprijinul autorităţilor competente pentru a verifica aceste informaţii apărute în presă, privind explozia preţurilor de la raft. Creşterea de preţ nu se datorează unei creşteri din partea fermierilor, ci este o creştere speculativă pe care membrii ACEBOP nu o înţeleg, deoarece în această perioadă consumul de carne este scăzut", a declarat dr. Mary Pană, preşedintele ACEBOP.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu